Technologie nakupování počítačů AMD VISION

10. 9. 2009 19:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Snadné nakupování PC díky technologii VISION od AMD

AMD zjednodušuje nakupování osobních počítačů díky snadno pochopitelným uživatelským modelovým situacím: Prohlížet, Sdílet, Vytvořit -

Společnost AMD (NYSE:AMD) dnes oznámila nový způsob, jak spotřebitelům pomoci vybrat osobní počítač, který nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Technologie VISION od AMD, navržená ve spolupráci s maloobchodními prodejci a výrobci, se na rozdíl od tradičního modelu, který se soustředí na technické specifikace jednotlivých hardwarových komponentů, technologie VISION porovnává výkon celých sestav. Předvádí běžným uživatelům spojený výpočetní výkon CPU a GPU v grafických operacích a udává, jak moc je PC s AMD optimizováno pro video, digitální média a tvůrčí činnost. Technologie VISION tak navrací průmysl do časů marketingu založeného na výkonu CPU a popisuje dovednosti počítače v pojmech činností, které lze na sestavě provádět – prohlížet, sdílet, vytvořit. To spotřebitelům pomůže činit informovanější nákupní rozhodnutí.

Notebooky s podporou technologie VISION od AMD by měly být široce k dostání na pultech maloobchodních prodejců a online během nákupní prázdninové sezóny, v době kolem vydání operačního systému Windows® 7 od společnosti Microsoft®. S využitím VISION Windows 7 podporují DirectX 10, DirectX 10.1 a DirectX 11 pro větší 3D detaily ve hrách a jiných multimediálních aplikacích a jednotný video dekodér k uvolnění CPU, takže uživatelé dostanou větší grafický výkon a pohotovější reakce systému i při konvertování videa k použití na přenosných zařízeních. Tato poslední činnost je velice zjednodušena a urychlena funkcí Drag and Drop ve Windows 7.5

AMD’s 2009 notebook platforms, also announced today, serve as the first proof points for VISION Technology. Mainstream OEM notebooks offered with VISION have next-generation HD graphics technology for rich, vivid HD and Blu-ray video playback, life-like 3D games, brilliant, clear photos, and multi-tasking power for editing photos, music and videos. 2

Pro spotřebitele, kteří zároveň s velkým výkonem požadují tenký a elegantní notebook za příznivou cenu, jsou k dispozici nové ultratenké notebooky s technologií VISION. Technologie VISION zahrnuje tři úrovně schopností počítače, v závislosti na jeho výkonu: VISION Basic, VISION Premium a VISION Ultimate, které podchycují všechny různé modely používání.
Tyto notebookové platformy přinášejí vysoký grafický výkon zejména díky těmto funkcím:
• Až jedna miliarda barev v krystalicky čistých fotografiích a videích,1
• DirectX® 10.1 pro hladký chod realistických her,
• 7.1-kanálový zvuk pro rytmem dunící hudbu;3 a
• Podpora Blu-ray pro nejnovější filmy. 2

V prvním čtvrtletí 2010 společnost AMD plánuje představit čtvrtou úroveň - VISION Black, pro ty nejvyšší a nejlepší vlastnosti primárně stolních PC, žádané počítačovými nadšenci. Popis druhů činností, dostupných na každé úrovni bude k dispozici v prodejnách počítačů a online.

Spolu s technologií VISION AMD vydává nové softwarové utility Fusion Media Explorer a Fusion Utility for Mobility. 4 Fusion Media Explorer obohacuje technologii VISION Technology od AMD o:
• 3D rozhraní ke správě vašich médií,
• Zástupci pro nahrávání a sdílení fotografií na Facebooku a Flickru,
• Automatický DJ pro vytváření seznamů hudebních souborů a mnohem více.

Fusion Utility for Mobility je softwarová utilita, která vypíná procesy na pozadí a tím umožňuje delší životnost baterie. Obě aplikace jsou k dispozici ke stáhnutí na internetu.

1 Je nutný 10bitový monitor
2 Pro přehrávání Blu-ray je nutná mechanika Blu-ray a displej umožňující vysoké rozlišení nebo externí monitor
3 Ne všechny systémy budou podporovat všechny funkce. Zkontrolujte si konkrétní možnosti a podporované technologie u výrobce vašeho PC.
4 UTILITA AMD FUSION FOR MOBILITY MÚŽE ZABLOKOVAT BEZPEČNOSTNÍ/ANTIVIROVÝ SOFTWARE, COŽ MŮŽE NEPŘÍZNIVĚ OVLIVNIT VÁŠ SYSTÉM. PŘED INSTALACÍ SI PEČLIVĚ PROČTĚTE PŘIBALENOU DOKUMENTACI
5 Ne všechny přehrávače médií podporují funkci “drag and drop” Windows 7.