UMAX uvádí QNAP TS-419P a TS-419U

14. 9. 2009 11:27    Rubrika: Tiskové zprávy

QNAP TS-419P a TS-419U

UMAX uvádí QNAP TS-419P a TS-419U

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

QNAP rozšiřuje nabídku NAS serverů o dva nové čtyř-diskové modely s dobrým poměrem cena/ výkon. Oba modely jsou určeny nejen pro domácí a kancelářské využití, ale i pro nasazení ve firemním prostředí.

Obě novinky TS-419P i TS-419U jsou navrženy pro čtyři SATA disky (hot swappable) s maximální kapacitou serveru až 8 TB a podporující 3,5“ i 2,5“ pevné disky, což dává uživatelům dostatečnou flexibilitu při instalaci. Díky použitému procesoru Marvell 1.2GHz CPU a 512MB DDRII paměti poskytují tyto servery dostatečný a trvalý výkon 24 x 7 hodin v týdnu s nízkou energetickou náročností. TS-419P i TS-419U lze nakonfigurovat pro Raidové pole 0/1/5/6/5+spare/ JBOD a spolu s funkcemi jako je online RAID capacity expansion a online RAID level migration nabízí dostatek zálohovací kapacity, kterou lze v průběhu času zvyšovat bez nutnosti vypínat server. Oba modely také nabízí dva Gigabitové LAN porty a podporují iSCSI Target servis. Pro další rozšiřování kapacity serveru nabízejí oba servery 4 USB porty a 2 e-SATA porty.

TS-419P je chytré řešení zejména pro instalaci v domácím nebo kancelářském prostředí. Je plně kompatibilní se sítěmi v prostředí Windows, Macintosh, Linux i UNIX. TS-419P je předurčen jako síťové úložiště multimediálních dat (filmy, fotky a hudba), z kterého lze po síti ( uPnP, Samba, NFS) přehrávat tato data např. pomocí oblíbených síťových přehrávačů na kvalitní televizi s vysokým rozlišením. Díky zabudovanému media severu na bázi UPnP/ DLNA (TwonkyMedia) je plně kompatibilní s herními konsolami jako Sony® PS3 a Microsoft® Xbox 360. A navíc funkce Download Station dovoluje uživatelům stahovat data (Bittorent, HTTP, FTP) vysokou rychlostí z internetu bez použití PC.

Druhá novinka TS-419U přichází se stejnými vlastnostmi a benefity jako TS-419P, ale je navržen pro zabudování do speciálního stojanu ( tzv. racku) a své využití nalezne zejména ve firemním prostředí. Stejně jako TS-419P nabízí celou řadu dalších skvělých funkcí jako jsou File server, FTP server, DDNS podporu, Webový server s instalovaným phpMyAdmin i MySQL, tiskový server a řadou dalších. V neposlední řadě lze oba modely využít jako kamerový monitorovací server s podporou až dvou IP kamer v lokální počítačové síti.

Obě novinky přichází s novým unikátním softwarem, jehož verze 3.1 je zabudována do serverů jako firmware a přichází s řadou nových funkcí včetně podpory virtuálních disků (až 8 virtuálních disků přes SCSI rozhraní), exkluzivního QNAP RAID Recovery pro obnovu zničeného nebo neaktivního radiového pole a v neposlední řadě také s podporou EXT4 partition pro velmi velké objemy dat. Tento nový firmware 3.1 byl vyvinut s kompletně novým uživatelským rozhraním na bázi AJAXu, které dovoluje snadnější konfiguraci a instalaci těchto zařízení přes webové rozhraní i méně technicky zdatným uživatelům.

Cena modelu QNAP TS-419P je stanovena na 13.990 Kč s DPH. Model TS-419U stojí 17.990 Kč s DPH. Pevné disky nejsou součástí dodávek.

Tiskové zprávy

Diskuse