WD My Passport Essential a My Passport for Mac

11. 9. 2009 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

SPOLEČNOST WD® PŘEDSTAVUJE MENŠÍ, INTELIGENTNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ULTRAPŘENOSNÉ PEVNÉ DISKY MY PASSPORT™ ESSENTIAL™ S NOVÝM SOFTWAREM WD SMARTWARE™

WD My Passport Essential a My Passport for Mac

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Pevné disky kapesní velikosti s programem WD SmartWare a hardwarovým šifrováním pomáhají uživatelům uchovávat všechna jejich
digitální data bezpečně na jednom místě

Společnost WD® (NYSE: WDC), přední světový dodavatel řešení externího ukládání dat, dnes představila své menší, inteligentnější a bezpečnější ultrapřenosné externí pevné disky My Passport ® Essential™ a My Passport for Mac® vybavené novým softwarem WD SmartWare™ a hardwarovým šifrováním. Nové pevné disky My Passport jsou o více než 20 procent menší než předchozí generace disků My Passport.
Tyto nové přenosné pevné disky se softwarem WD SmartWare vizuálně prezentují data uživatelů v softwarovém řídicím centru a dávají jim klid vědomí, že jsou jejich vzácné fotografie, videa a soubory bezpečně chráněny. Nové pevné disky My Passport Essential a My Passport for Mac jsou dostupné nyní u vybraných prodejců a v internetové prodejně WD (shopwd.com), jsou nabízeny v kapacitách od 320 GB do 1 TB a v barvách Pacific Blue, Real Red, Cool Silver a Midnight Black.
Podle informací společnosti pro průzkum trhu Parks Associates, průměrná americká domácnost s širokopásmovým připojením k internetu v současnosti má přes 120 gigabajtů (GB) digitálních médií a souborů a očekává se, že tento objem do roku 2013 vzroste na více než 1 terabajt (TB) dat. A přestože 70% uživatelů svůj digitální obsah zálohuje, většina z nich používá ruční, těžkopádné způsoby, jako je kopírování a vkládání souborů na několik CD nebo DVD a méně než 18 % využívá software, který automaticky a průběžně jejich obsah zálohuje.
Při prvním připojení pevného disku My Passport Essential se automaticky spustí jednoduchý a intuitivní proces prvního zálohování. Vizuální rozhraní softwaru WD SmartWare v reálném čase uživatelům ukazuje uklidňující prohled na průběh jejich zálohování. Po prvním zálohování jsou soubory uživatelů zálohovány automaticky pokaždé, když změní nebo přidají soubor.
Pevné disky My Passport Essential a My Passport for Mac jsou rovněž vybaveny ochranou uživatelsky zvoleným heslem v kombinaci s 256bitovým hardwarovým šifrováním armádní třídy, které soubory před jejich uložením znečitelní. Toto šifrování, které obvykle najdete až u mnohem dražších systémů, funguje jako virtuální visací zámek udržující data uživatelů zabezpečená.
„Díky menšímu a štíhlejšímu provedení přepracovaných disků WD My Passport a intuitivnímu vizuálnímu zálohování pomocí softwaru WD SmartWare představují tyto disky inteligentní a bezpečné řešení ukládání dat vhodné pro cestování,“ uvedl Dale Pistilli, viceprezident pro marketing skupiny značkových produktů WD. „Tyto ultrapřenosné pevné disky jsou stylovým a prostorným ukládacím řešením, které spotřebitelům umožňuje zabezpečeně zálohovat, ukládat a přenášet svůj celý digitální obsah.“
Pevné disky WD My Passport Essential jsou určeny pro počítače PC na bázi systému Windows® a pevné disky WD My Passport for Mac jsou formátovány pro počítače Mac a jsou kompatibilní s integrovaným řešením zálohování Apple® TimeMachine™ společnosti Apple. Program WD SmartWare běží na počítačích PC se systémem Windows i na počítačích Mac a nabízí bezproblémovou integraci uživatelům počítačů Mac, kteří chtějí používat alternativu k programu Time Machine nebo uživatelům systému Mac OS 10.4, který neposkytuje kompatibilitu s programem TimeMachine.
Cena a dostupnost
Nové pevné disky My Passport Essential jsou nabízeny v kapacitách 320 GB, 500 GB a 640 GB a pevné disky My Passport Essential SE jsou nabízeny v kapacitách 750 GB a 1 TB. Pevné disky My Passport for Mac jsou dostupné v kapacitách 320 GB a 500 GB. Pevné disky My Passport Essential a My Passport for Mac jsou dostupné nyní u vybraných prodejců a v internetové prodejně na adrese www.shopwd.com. Doporučená cena výrobce podle modelu činí 109,99 USD až 249,99 USD.
Software WD SmartWare
Software WD SmartWare nabízí funkce:
- vizuální znázornění zálohování ukazující obsah v kategoriích a zobrazující průběh zálohování,
- automatické, průběžné zálohování dat okamžitě uloží záložní kopii, vždy, když přidáte nebo změníte soubor,
- obnova cenných dat na jejich původní místo v případě ztráty dat nebo jejich přepsání a
- přizpůsobitelné zálohování dat umožňující uživateli nastavit zabezpečení pevného disku, spustit diagnostiku, spravovat nastavení úspory energie a další funkce pomocí řídicího centra programu WD SmartWare.
My Passport Essential
Nové pevné disky WD My Passport Essentials, My Passport Essential SE a My Passport for Mac se softwarem WD SmartWare se vyznačují následujícími vlastnostmi:
- menší a štíhlejší provedení nabízené v řadě barev – Pacific Blue, Real Red, Cool Silver a Midnight Black;
- 256bitové hardwarové šifrování pro klid mysli s vědomím, že data jsou chráněna před neoprávněným přístupem,
- rozhraní USB 2.0 , které napájí pevný disk přímo z USB portu počítače uživatele – není zapotřebí samostatný zdroj napájení,
- ekologické balení z recyklovaných materiálů pro minimalizaci odpadu,
- snadné zapojení typu plug-and-play s počítači s operačním systémem Windows a
- omezená dvouletá záruka.
Pevné disky My Passport for Mac umožňují snadné zapojení typu plug-and-play s počítači Mac a jsou kompatibilní se softwarem Apple® Time Machine™.

Tiskové zprávy

Diskuse