Google spouští službu pro čtení článků Fast Flip

15. 9. 2009 19:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Google spouští službu pro čtení článků Fast Flip

Google představuje novou službu pro čtení článků, která dostala název Google Fast Flip. Tato funkce je experiment v rámci Google Labs, na němž Google spolupracuje s partnery, a jehož účelem je zjistit, jak lidé objevují a konzumují média. Služba v sobě kombinuje nejlepší funkce tisku a webu, takže uživatel může procházet na internetu stránky stejně snadno, jako kdyby listoval časopisem. Fast Flip pokrývá zpravodajství, tematické články, názorovou rubriku a další novinářské žánry z více než třech desítek špičkových vydavatelů, jakými jsou New York Times, Atlantic, Washington Post, Salon, Fast Company, ProPublica nebo Newsweek.

Služba je od samého počátku dostupná v americké verzi Google Labs a její obsah bude prozatím v angličtině. V průběhu experimentu bude Google přidávat obsah i od partnerů.

„Společnost ProPublica je ráda, že byla přizvána ke spolupráci na produktu Google Fast Flip,“ prohlásil šéfredaktor ProPublica Paul Steiger, který rovněž dodal: „Doufáme, že Flip se ukáže jako dobrý nástroj pro procházení internetového obsahu. A jsme velice rádi, že Google projevuje zájem o partnerství jak s předními neziskovými organizacemi, tak s velkými společnostmi, které uvádějí na trh nové technologie."