HP přináší další inovace virtualizačních technologií

16. 9. 2009 12:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové řešení virtuálních desktopů od HP založené na technologii VMware je prvním svého druhu s cenou pod 1 000 dolarů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP oznámila na konferenci VMworld 2009 uvedení inovativních řešení správy a služeb, která rozšiřují výhody virtualizace ze serverů na celou infrastrukturu. Tato řešení pomohou zákazníkům maximalizovat využití prostředků, zvýšit produktivitu administrátorů a podpořit obchodní růst.
HP zároveň představilo první řešení infrastruktury virtuálních desktopů za cenu pod 1 000 dolarů na uživatele.(1) Řešení během svého vystoupení prezentoval Paul Maritz, generální ředitel společnosti VMware.
Infrastruktura virtuálních desktopů je serverově založený model počítačového systému, který poskytuje uživatelům veškerý komfort, na nějž jsou zvyklí z práce na PC, a přitom zabezpečuje všechny aplikace, správu a procesorové prostředky v datovém centru. HP Virtual Desktop Reference Architecture for VMware View specificky řeší výkonové překážky a komplikace spojené se správou, jež jsou neduhem jiných produktů. Zákazníci si mohou řešení vyzkoušet ve vybraných centrech řešení HP po celém světě.
Analytická agentura IDC předpovídá, že do roku 2012 utratí firmy téměř 100 miliard dolarů za správu virtuálních serverů. Zároveň očekává, že už koncem letošního roku počet nových instalací virtuálních serverů převýší dodávky fyzických serverů.(2) HP jako první výrobce řeší tyto výzvy dodávkou konvergované infrastruktury, která spojuje všechny prostředky v datovém centru – včetně serverů, datových úložišť, sítě, rozhraní, aplikací a klientských počítačů.
„Šéfové IT potřebují řešení, která přinesou ekonomické výhody virtualizace a zároveň odstraní komplikovanost a administrativní problémy způsobené rozrůstáním virtuální infrastruktury,“ řekl Mark Potter, senior viceprezident a ředitel HP Infrastructure Software and Blades. „Společnosti HP a VMware už déle než deset let investují do technologií, jež umožňují zákazníkům naplno využívat oblast virtualizace. Rozšířením virtualizace mimo servery prostřednictvím řešení konvergované infrastruktury mohou zákazníci ještě lépe využít potenciál svých zaměstnanců, aplikací a technologické infrastruktury.“
Začněte virtualizovat svou infrastrukturu
Jedině HP je schopno dodat ucelené řešení virtualizace, které kombinací hardwaru a softwaru poskytuje následující výhody:
• Finančně výhodná infrastruktura virtuálních desktopů poskytuje zvýšenou ochranu dat a provozuschopnost. HP Virtual Desktop Reference Architecture for VMware View™ zároveň snižuje náklady na podporu proti tradičním PC prostředím.(3)
• Snižuje náklady až o 50 % a zvyšuje využití kapacity až o 33 % virtualizací úložné kapacity prostřednictvím produktu HP LeftHand P4000 a dalších virtualizačních řešení StorageWorks.(3)
Informace o dalších nových řešeních virtualizace infrastruktury jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/virtualization.
Vyšší produktivita administrátorů
Pro zjednodušení správy virtuální a fyzické infrastruktury v datovém centru a maximalizaci investice do technologie VMware potřebují zákazníci společné nástroje. HP ve spolupráci se společností VMware přináší nové funkce, které překlenují fyzické a virtuální datové centrum jednotnou správou a automatizací. Mezi jejich hlavní výhody pro zákazníky patří:
• Přímý přístup správců prostřednictvím nového nástroje HP Insight Control for VMware vCenter™ k funkcím pro správu provozního stavu serverů, využití energie a vzdálené ovládání fyzické infrastruktury.
• Zvýšená efektivita administrátorů díky nástroji HP Operations Manager for Virtualization, který monitoruje dostupnost a fungování všech součástí virtuální a fyzické infrastruktury prostřednictvím jediného společného panelu.
• Snížené riziko přerušení provozu pomocí nástroje HP Network Automation, který vůbec poprvé dává správcům sítě kromě fyzické sítě kontrolu také nad technologií VMware vSwitch.
• Zjednodušená správa datových úložišť díky monitorování a konfiguraci diskových polí HP Enterprise Virtual Array v rámci virtuálního počítače pomocí nové sady pro správu HP StorageWorks Command View Enterprise Virtual Array.
• Jednodušší a méně riskantní migrace klientů pomocí softwarových nástrojů HP Virtual Client Essentials, které zahrnují snadno použitelné nástroje pro nastavení, konfiguraci a správu tenkých klientů. Toto řešení rovněž umožňuje nově nasadit starší počítače a bude podporovat softwarovou implementaci protokolu PC over IP (PCoIP) společnosti VMware.
Rychlejší generování hodnoty
Společnost HP poskytuje svým zákazníkům dlouholeté zkušenosti, široké spektrum technologií, partnerský program a služby potřebné ke zjednodušení složitých projektů virtualizace. Díky tomu nabízí:
• Kvalitnější správu virtualizovaných prostředí v datovém centru díky nedávno podepsané dohodě mezi svou dceřinou společností EDS a VMware. Tato dohoda spojuje odbornost EDS v oblasti datových center s technologickým prvenstvím společnosti VMware v oblasti virtualizace a poskytuje klientům robustní, kvalitně spravované virtualizované prostředí.
• Celkové nižší náklady na vlastnictví a riziko díky využití doporučených virtualizačních postupů v rámci nových služeb HP SAN Readiness Assessment for Server Virtualization a HP Migration Services for VMware vSphere.
• Více optimalizovaných virtualizačních řešení partnerů pro hardware HP BladeSystem v rámci programu HP Solution Builder pro BladeSystem, než nabízí jakýkoli jiný výrobce. HP v rámci tohoto programu poskytuje svým 334 partnerům služby testování, technologického poradenství, marketingu a integrace, a pomáhá jim zajistit, aby jejich řešení maximalizovala hodnotu serverových platforem HP.
• Zvýšenou efektivitu a nižší náklady na provoz sítě. HP spolu s VMware využívá otevřené průmyslové standardy včetně VEPA (Virtual Ethernet Port Aggregator) jako základ procesu virtualizace přepínačů, síťových karet a přístupových bodů. Jejich univerzální správa zjednodušuje přehled a řízení provozu.
Globální lídr v technologiích VMware
Server HP ProLiant DL785 G6 dosáhl nejvyšší hodnoty v benchmarku VMware VMmark – 53,73 při 35 blocích (tiles). To představuje zlepšení o 58 % oproti předchozímu nejvyššímu výsledku osmisoketového serveru (se 48 jádry). HP také dosáhlo nejlepších výsledků v kategorii serverů se čtyřmi procesory a 24 jádry, a dvouprocesorových serverů s osmi jádry.(4)
Společnost HP nabízí nejvíce serverů a úložných systémů s certifikací VMware, stejně jako největší počet certifikovaných profesionálů zabývajících se podporou heterogenních prostředí. HP poskytuje zákazníkům i největší globální síť autorizovaných školicích center VMware – aktuálně s více než stovkou center ve 30 zemích.
Další informace k ohlášeným novinkám jsou k dispozici v online press kitu na webu www.hp.com/go/HPatVMworld2009.

Tiskové zprávy

Diskuse