McAfee v kvadrantu lídrů pro ochranu mobilních dat

17. 9. 2009 11:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Ochrana mobilních dat: McAfee je v kvadrantu lídrů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost McAfee, Inc. (NYSE: MFE) oznámila, že se umístila v kvadrantu lídrů v tzv. „Magic Quadrantu” pro ochranu mobilních dat, který publikovala analytická firma Gartner. McAfee současně uvádí, že její platforma Network Security Platform byla společností Infonetics Research vyhodnocena jako řešení pro ochranu proti vniknutí do sítě s hlavním podílem na trhu.

Společnosti Gartner uvádí, že firmy, které se v kategorii ochrany mobilních dat umístily mezi lídry, nabízejí produkty, které dobře fungují u klientů Gartneru, ať už se jedná o malé či velké podniky. Produkty lídrů klienti znají. Jejich dodavatelé mají propracovaný plán uvádění nových verzí, který odpovídá potřebám zákazníků. Na inovace produktů lídrů je konkurence schopna reagovat až se zpožděním. Gartner měří kompetenci vize jednotlivých firem na základě jejich porozumění trhu, strategií prodeje i marketingu. Do metrik je kromě dalších kritérií zařazena úroveň nabídky i produktové strategie, zvolený obchodní model a inovační potenciál.

Řešení Total Protection for Data společnosti McAfee používá silné šifrování, podporuje autentizaci a předchází rizikům ztráty dat. Zabezpečení řízené pomocí politik brání neautorizovanému přístupu k citlivým informacím nebo jejich přenosu. V řešení je použito šifrování celého disku spolu s účinným řízením přístupu pomocí dvoufaktorové autentizace ještě před nabootováním počítače. Tímto způsobem se předejde neautorizovanému přístupu k citlivým datům na koncových bodech všech typů včetně desktopů, notebooků, kapesních počítačů a chytrých telefonů.

Studie Magic Quadrant for Mobile Data Protection je k dispozici na webu http://imagesrv.gartner.com/media-products/pdf/reprints/mcafee_169804.pdf.
Společnost McAfee rovněž oznamuje, že průzkum Infonetics Research vyhodnotil její produkt Network Security Platform jako řešení pro zajištění síťové bezpečnosti s hlavním podílem na trhu. Ocenění dokládá pozornost, jakou společnost McAfee věnuje síťovému zabezpečení a vývoji systémů prevence proti vniknutí (IPS). Společnost McAfee představila své průlomové řešení pro ochranu zranitelností sítí v roce 2003 a od té doby se soustředí na zajištění špičkové síťové ochrany pro své zákazníky. Posledních 14 po sobě jdoucích čtvrtletí vykázala společnost vždy dvojciferný meziroční nárůst tržeb.
Vývoji platformy Network Security Platform se věnují odborníci společnosti McAfee po celém světě. Tým více než 350 výzkumných pracovníků laboratoří McAfee Avert Labs kromě toho poskytuje pro tuto platformu v reálném čase data o nových zranitelnostech. Platforma je k dispozici v různých verzích pro různé zákazníky, chrání pobočky firem připojené rychlostí 10 Mb/s stejně jako jádra sítí a datová centra s rychlostmi přes 10 Gb/s. Společnost McAfee rozšířila portfolio svých zákazníků o provozovatele podnikových datových center, poskytovatele telekomunikačních služeb a velké organizace státní správy.

Tiskové zprávy

Diskuse