EA - Need For Speed SHIFT přichází

18. 9. 2009 13:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Legendární série pokračuje - přichází Need For Speed SHIFT

EA - Need For Speed SHIFT přichází

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

NFS SHIFT přináší reálné pocity z řízení a posunuje žánr autentických závodních her na novou úroveň

Společnost Electronic Arts představuje další pokračování nejslavnější série závodních her, kterou vydává již od roku 1994 - Need For Speed SHIFT. Toto pokračování posouvá hranice žánru závodních her a zprostředkovává napětí a emoce reálných závodů. Na první místo je postaven věrný pocit jezdce z řízení vozu. Hra je od dnešního dne dostupná na trhu. K dostání jsou verze pro platformy PLAYSTATION®3, Xbox 360™, PC a PSP.

Toto pokračování je přelomovým dílem celé série, neboť se jedná o velice realistický závodní simulátor s důrazem na prožitek závodníka, reálnou fyziku, dokonale vymodelované automobily a širokou škálu autentických závodních tratí. Hra navozuje pocit řízení opravdových špičkových vozů, a to včetně jejich individuálních jízdních vlastností. Need for Speed SHIFT obsahuje dosud nevídaný věrný fyzikální model řízení, který hráči umožní ucítit každý náraz, každou změnu povrchu vozovky i každou chybu za volantem. Skutečný zážitek umocňuje „pohled z přilby“, který simuluje pohyb řidičovy hlavy, setrvačnost i fyzikální zákony. Zorný úhel a celý obraz se za všech okolností přizpůsobuje rychlosti auta. „Need for Speed SHIFT jsme začali tvořit jako závodní hru, která posune hranice svého žánru a přinese něco, co tu ještě v sérii Need for Speed nebylo,” řekl Patrick S\xF6derlund, hlavní viceprezident EA Games Europe. „Díky koncentraci na zážitek řidiče prostřednictvím pohledu první osoby dokážeme zachytit napětí a emoce závodění ve vysoké rychlosti.“

Řidičský profil každého hráče je jedinečný. Hra zaznamenává vývoj zkušeností závodníka od závodu k závodu. Celý systém je založen na chování řidičů na trati, jejich úspěších a všech nahromaděných profilových bodech a medailích. Profil řidiče prostupuje všemi módy: kariéry, online hraním a dalšími.
Ke skutečnému prožitku přispívá i Dynamický model havárií – když hráč narazí, ucítí přesvědčivý pocit poškození, což v kombinaci s vizuálními a zvukovými efekty způsobí, že je závodník donucen nakrátko přerušit závod.
Nová verze hry nabídne nejslavnější závodní okruhy světa a také nejširší škálu vozů v historii série Need for Speed. SHIFT také přináší v herní branži doposud nevídané možnosti vzhledového, ale především výkonnostního tunningu.
Preview hry Need for Speed SHIFT si měli možnost vyzkoušet vybraní čeští profesionální jezdci. Jejich komentáře potvrzují, že jde o špičkový závodní simulátor:
„Překvapilo mě, jak se nová Need for Speed SHIFT zásadně posunula od závodní videohry k reálné jízdní simulaci“. Jako mladý jezdec jsem nadšenec závodních her, baví mě jezdit i virtuálně. Tomu odpovídá i můj herní arzenál doplněný špičkovým počítačovým volantem Logitech G25,“ komentoval hru Martin Semerád z SHERLOG Racing teamu a vítěz Pirelli Star Driver v rámci série WRC.
„Hra a chování vozů se touto verzí velmi posunulo kupředu. Need for Speed je opravdu velmi autentická hra a díky tomu pomáhá hráčům osvojit si řadu návyků potřebných při skutečném závodění“, zhodnotil Need For Speed Jiří Volf, špičkový český rallye profesionál z týmu APID.
Více na http://shift.needforspeed.com/cz

Tiskové zprávy

Diskuse