AMD - nová serverová platforma

21. 9. 2009 11:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová serverová platforma AMD zlepšuje výkon a hospodaření s energií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

—První serverové platformy AMD přinášejí nové vlastnosti a zvýšení efektivity pro dnešek i do budoucna—

Společnost AMD (NYSE: AMD) dnes ohlásila další mezník ve vývoji platforem integrujících technologie procesorů, chipsetů a GPU; a vydala šestijádrový procesor AMD Opteron™ s AMD Chipsetem (dříve pod krycím názvem „Fiorano”). Tato nová serverová platforma s designovou specifikací s krycím názvem „Kroner” nabízí zvýšený výkon, výhody technologie spojeného procesoru a chipsetu a představuje další krok zájmu společnosti AMD o efektivní hospodaření s energií.

• Designová specifikace „Kroner” zahrnuje prvky jako regulace napětí a schopnost na dálku nastavovat energetické kondenzátory a tím ještě více omezit spotřebu elektrické energie.
• Nová chipsetová technologie AMD je schopná zvýšit výkon při virtualizaci a HPC zátěži pomocí technologií PCI-e Gen 2, HyperTransport™ 3 a pokročilých funkcí AMD-P a AMD-V™, včetně IOMMU.
• Více než devět platforem v široké škále konfigurací a forem je ode dneška k dispozici od předních poskytovatelů serverové infrastruktury, včetně společností Tyan, SuperMicro, Microway, a ZT Systems.
• Další OEM výrobci by měli nové serverové chipsety AMD do svých budoucích sestav, založených na procesorech “Magny-Cours”, zahrnout v prvním čtvrtletí roku 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse