Fortron - vlastní řada UPS

21. 9. 2009 20:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Fortron/FSP Group přichází s vlastní řadou záložních zdrojů pro kancelářské a domácí použití

Fortron - vlastní řada UPS

S vlastní řadou tzv. UPS (Uninterruptible Power Supply, tedy záložních zdrojů) nově oslovuje zákazníky v Evropě společnost FSP Group, výrobce počítačových zdrojů a adaptérů značky Fortron. Ve spolupráci s jedním z největších českých a slovenských IT distributorů, firmou AT Computers, uvádí na trh tři modely UPS: EP 650, EP 850 a EP 1000. Zdroje jsou určeny pro firmy i pro domácí využití.
UPS zdroj pracuje jako záložní baterie, která udrží počítače, servery a jinou IT techniku v chodu i při výpadku elektrického proudu. Předností právě představené série modelů od FSP jsou především jejich kvalita známá z počítačových zdrojů Fortron a přitom agresivní cena. Novou řadu UPS charakterizují kompaktní rozměry, vysoká spolehlivost napájení zajišťovaná řídicím mikroprocesorem, nabíjení i v off-režimu a funkce studeného startu.
Série UPS zdrojů od FSP patří k tzv. line-interactive záložním zdrojům -- když napětí z elektrické sítě není stabilní, zdroj jej dokáže stabilizovat díky použití různých technik regulace známých jako tzv. automatická regulace napětí (Automatic Voltage Regulation, tedy AVR).
Pro komunikaci s počítačem se UPS připojuje pomocí vestavěného USB portu; propracovaný řídicí software lze stáhnout z webu. Software zdroje umožňuje nastavit plánované zapnutí nebo vypnutí UPS zdroje, test baterie, ale také kontrolu připojení více UPS zdrojů přes síť, což ocení zláště administrátoři. Nejdůležitější parametry, jako je napětí, stav baterie či úroveň zátěže, je možné sledovat v reálném čase v grafech, ze kterých je pak možno také vypracovat následné analýzy a statistiky a exportovat je do dokumentů.
Součástí balení je samozřejmě uživatelský manuál a balík základních kabelů.
„Fortron je dlouhá léta synonymem kvalitních počítačových zdrojů. Nyní Fortron tyto zkušenosti dále zhodnocuje a nabízí zákázníkům napájecí řešení i pro případ, kdy dojde k výpadku energie. Protože uživatelé mají se zdroji Fortron obecně dobré zkušenosti, vědí, že mu mohou v oblasti napájení důvěřovat. Rozhodnout se pro tuto značku v případě záložních zdrojů bude pak pro mnoho z nich logickou volbou – očekávají, že spolupráce záložního zdroje Fortron a zdroje Fortron v počítači je odpovídajícím způsobem vyladěna,“ poznamenává produktový manažer AT Computers Martin Hlobil.