MP4 přehrávač Emgeton CULT M9

23. 9. 2009 11:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Elegantní celokovový přehrávač CULT M9 kombinuje nejmodernější technologie, styl a skvělou cenu

MP4 přehrávač Emgeton CULT M9

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Praha, 22. září 2009 – společnost Bell Technology, výrobce technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton, uvádí na trh klíčový model mezi MP4 přehrávači CULT řady M s označením CULT M9. Přehrávače nesoucí v názvu písmeno „M“ patří do prémiové řady multimediálních přehrávačů, která je určena pro nejnáročnější zákazníky. Obsahují tedy nejširší funkční nabídku z přehrávačů značky Emgeton, do níž v případě M9 patří např. špičkový displej, G-Senzor, velké množství podporovaných formátů, kompletně české prostředí či skvělá cena.

Ovládací tlačítka byste na celokovovém modelu CULT M9 hledali marně (s jedinou výjimkou, kterou představuje posuvný přepínač určený k zapínání či zamykání celého přístroje), přístroj totiž vsadil na ovládání dotykem. Kromě posuvného přepínače přístroj obsahuje ještě dvojici konektorů: systémový miniUSB pro připojení datového kabelu nebo nabíječky a 3,5mm jack pro připojení sluchátek. V krabici s přehrávačem najdou uživatelé přibalena vysoce kvalitní špuntová sluchátka E4C, která zamezují úniku zvuku do okolí a vyznačují se výbornou kvalitou zvuku.

Přestože tělo přístroje je díky rozměrům 86 \xD7 48 \xD7 11 mm a hmotnosti 63 g včetně 860mAh Li-Pol akumulátoru velmi kompaktní a v kategorii multimediálních přehrávačů jedno z nejmenších, najdou v něm uživatelé velký 3" širokoúhlý dotykový displej s 262 tisíci barvami. Aby bylo zajištěno pohodlné sledování videa a obrázků, zvolil výrobce rozlišení 400 \xD7 240 obrazových bodů a technologii TFT, která zaručuje jasný a ostrý obraz při pohledu z různých úhlů.

Dotykový displej v CULT M9 je mezi přehrávači Emgeton dosud nejintuitivnější a nejsnáze použitelný, čehož dosahuje hlavně díky použití gyroskopického senzoru (G-Senzor). Ikony a další obsah aktuálně zobrazený na displeji se automaticky přizpůsobuje podle toho, jak je přehrávač aktuálně natočen. Pro dokonalý pocit pohodlí a jistoty při ovládání doprovází jakožto potvrzení volby uživatele každý dotyk vibrační odezva, kterou lze ovšem i deaktivovat.

Nevýhodou řady multimediálních přehrávačů je nutnost konvertovat filmy do speciálních formátů souborů z důvodu omezených parametrů displeje nebo hardwaru. Emgeton CULT M9 ale zdržovat nebude: pokud video splňuje parametry 30 snímků za sekundu, XviD-DivX, MP3-AC3 a rozlišení do 800 \xD7 480 bodů, přehrává jej bez nutnosti převádění a lze si tak vychutnat filmy v originální kvalitě.

Emgeton CULT M9 ukrývá ve svých kovových útrobách nejnovější zvukový čip s celkovým hudebním výkonem 40 mW a technologií PlayFX – sadou vynikajících zvukových efektů a rozšíření zvuků od společnosti Microsoft, včetně možnosti vlastního přizpůsobení. Výsledkem hardwarové kvality je tak špičkový zvuk s velmi vyváženým podáním celého frekvenčního pásma.

Když už CULT M9 dokáže nabídnout skvělý obraz i zvuk, bylo by škoda, pokud by neuměl přehrát některý z nejrozšířenějších formátů multimediálních souborů. Podporovaných formátů je tedy opravdu hodně: přístroj si poradí s hudebními soubory MP3, WMA, WAV, APE, AAC a audiofilům nabídce i cenný bonus v podobě bezztrátového zvukového formátu FLAC, příznivci pohyblivých obrázků se mohou těšit na formáty AVI, MP4, FLV, RM, RMVB a WMV. Samozřejmě nechybí ani podpora obrázkových souborů JPEG, GIF, BMP a zobrazení textových souborů TXT. Pro ukládání veškerých souborů slouží flash paměť o velikosti až 16 GB, kterou lze využívat rovněž jako flash disk pro ukládání a přenos libovolných dat.

Stejně jako ve všech ostatních multimediálních přehrávačích značky Emgeton ani v modelu CULT M9 nechybí plně české uživatelské prostředí a bezchybná podpora českých znaků v ID3 popiscích či zobrazovaných textových souborech. Displej podporuje i funkci Lyrics, tedy zobrazení textů přehrávaných hudebních skladeb.

Mezi dalšími podporovanými funkcemi lze najít např. rádio s možností nahrávání vysílání, diktafon pro záznam zvuků z okolí, stopky, průzkumník souborů, fotoalbum či několik motivů pro uzpůsobení vzhledu prostředí přístroje vlastnímu vkusu uživatele. Chybět samozřejmě nemůže ani nastavení pro úsporu energie, úpravu jasu a kontrastu LCD, automatické vypnutí či možnost aktualizace firmwaru; nejaktuálnější verzi najdou uživatelé na portálu podpora.bell-technology.cz.

„MP4 přehrávač CULT M9 jsme vyvíjeli řadu měsíců a jeho uvedení museli ještě o dalších pár odložit, abychom jej mohli vybavit všemi nejmodernějšími funkcemi dle návrhů našich vývojářů,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Díky tomu máme ale nyní před sebou špičkový a moderní MP4 přehrávač, který je zároveň naší vlajkovou lodí pro letošní sezonu, a jsem přesvědčen o tom, že hodnocení poměru ceny k výkonu snese srovnání s nejlepšími současnými přenosnými přehrávači multimédií. Model CULT M9 patří ve své třídě k naprosté špičce, ať už z hlediska kvality, výkonu i ceny.“

Základní technické specifikace – Emgeton CULT M9:

Rozměry v \xD7 š \xD7 h [mm] 48,2 \xD7 86 \xD7 10,5
Hmotnost [g] 63 (včetně akumulátoru)
Akumulátor Li-Pol, 860 mAh
Doba přehrávání[h] až 8 (audio), až 4 (video)
Displej 3,0" barevný dotykový TFT LCD, rozlišení 400 \xD7 240, 262 000 barev
Vnitřní paměť flash, 8 / 16 GB
Podporované video soubory AVI, MP4, FLV, RM, RMVB a WMV
Podporované zvukové soubory MP3 8~320 kb/s, WMA 8~320 kb/s, FLAC Quality 0~8, WAV PCM, APE, AAC
Další formáty podporovaných souborů JPEG, GIF, BMP, LRC a TXT (Unicode)
Připojení miniUSB, 3,5mm jack
Možnost aktualizace firmware ano
ID3 popisky ID3V2, ID3V1, podpora českých znaků
FM rádio ano, frekvenční rozsah 87,5~108 MHz, možnost nahrávání vysílání
Frekvenční rozsah 20 Hz ~ 20 kHz
Odstup signál-šum 85 dB, zkreslení 0.03 %, rádio 0.45 %
Výstupní výkon 20 mW + 20 mW, 16 Ω
Další funkce diktafon, ekvalizér s možností nastavení sedmi předdefinovaných profilů a jednoho plně uživatelsky modifikovatelného, podpora zvukových efektů MS PlayFX, Lyrics, automatické pokračování, automatické vypnutí, průzkumník souborů, stopky, fotoalbum, G-Senzor pro otáčení obrazovky, vibrace při stisku displeje
Příslušenství stereofonní sluchátka E4C, USB kabel, nabíječka, CD, pouzdro, manuál

MP4 přehrávač Emgeton CULT M9 je již v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti Bell Technology. Doporučená cena přístroje začíná na 2 890 Kč vč. DPH v případě modelu s 8GB kapacitou paměti, model s dvojnásobnou 16GB kapacitou paměti je nabízen za 3 590 Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse