Intel Core i7 pro notebooky

23. 9. 2009 20:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel uvádí nejrychlejší procesory pro notebooky – Intel Core i7

Intel Core i7 pro notebooky

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Intel dnes představila revoluční mobilní procesory Intel® Core™ i7 a Intel® Core™ i7 Extreme Edition. Jsou postaveny na oceňované superrychlé mikroarchitektuře Nehalem, která byla doposud vyhrazena jen stolním počítačům a serverům. Spolu s novou čipovou sadou Intel® PM55 Express nabízejí potřebný výkon hráčům náročných herních titulů i milovníkům digitálních médií.

„Díky inteligentním technologiím, jako jsou Intel® Turbo Boost1, Intel® Hyper-Threading2, způsobil Intel doslova revoluci v oblasti mobilních procesorů. Můžete si vybrat mezi skutečně vysokým výkonem a velkou výdrží,“ řekl David Perlmutter, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Intel Architecture Group. „Vůbec poprvé je na trhu k dispozici notebook s rychlostí internetového serveru, připravený zároveň plnit i ty nejnáročnější úkoly, jako je stříhání videa nebo hraní 3D počítačových her.“

Technologie Intel Turbo Boost dokáže zvýšit taktovací frekvenci u nových mobilních procesorů Intel Core i7 až o 75 %. Naopak technologie Intel Hyper-Threading zajišťuje lepší výkon vícevláknových aplikací. Nové mobilní procesory, kódově označované Clarksfield, podporují dvoukanálové paměti DDR3 1333 MHz a plné 1x16 nebo 2x8 PCI Express* 2.0 grafické karty. Notebooky s těmito procesory podporují také aplikace Intel Extreme Memory Profiles (Intel XMP) a Intel Extreme Tuning Utility, které umožní počítač jednoduše přetaktovat3 a optimalizovat. Tyto aplikace uživatelům pomohou dosáhnout skvělého výkonu a současně co nejdelší výdrže na baterii.

Cena a dostupnost
Dnešním dnem začali všichni velcí OEM partneři včetně společností Asus, Dell, HP a Toshiba nabízet notebooky s mobilními procesory Intel Core i7. Další systémy postavené na těchto procesorech se na trhu objeví v průběhu příštích měsíců. Mobilní procesory Intel Core i7-920XM, Intel Core i7-820QM a Intel Core i7-720QM stojí 1054 USD, 546 USD a 364 USD.

Tiskové zprávy

Diskuse