Sony Twilight football

23. 9. 2009 20:02    Rubrika: Tiskové zprávy

za padajícího soumraku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Twilight football je součástí kampaně společnosti Sony na propagaci digitální fotografie

Souběžně se soumrakem, který se postupně snese přes zeměkouli, bude odehrána série sedmi fotbalových zápasů na sedmi podivuhodných místech světa: ve Velké Británii, Itálii, Švýcarsku, Španělsku, Argentině, Austrálii a s velkým finále v Jihoafrické republice, která bude v roce 2010 hostit FIFA World Cup™.

Všechna místa byla vybrána pro svou jedinečnost a také pro svůj náročný terén, aby poskytla dokonalou atmosféru pro pořízení snímků z této „krásné hry“. Místy konání jsou hrad Tintagel ve Velké Británii, býčí aréna Antequera ve Španělsku, vodopády Iguazu v Argentině, Benátky v Itálii, Zermatt ve švýcarských Alpách, poušť Pinnacle Desert v Austrálii a rezervace Aquila v Jihoafrické republice.

Kampaň Twilight Football („fotbal za soumraku“) společnosti Sony oslavuje krásu a vášeň fotbalu a zároveň v praxi demonstruje schopnosti nedávno představeného snímače Exmor RTM CMOS. Tato technologie umožňuje nejnovějším fotoaparátům Cyber-shot a videokamerám Handycam® zachytit detailní a realistický obraz i v těch nejnáročnějších světelných podmínkách.

Společnost Sony zajistí, aby fanoušci na celém světě měli možnost celou událost vidět zblízka – prostřednictvím nejrůznějších materiálů a fotografií, které budou k dispozici bloggerům, internetovým portálům a sociálním sítím. Sony plánuje například živou reportáž na Twitteru, videoreportáže, blogy a galerie fotografií jednotlivých týmů a účastníků zápasů i rozhovory s vítězi.

Hráči a fotografové

Hráči jednotlivých zápasů a fotografové, kteří budou na zápasech pořizovat záběry, byli vybráni v soutěžích na UEFA.com, v celosvětových médiích a na sociálních multimediálních sítích jako Flickr, Twitter a YouTubeTM. Společnost Sony, která má tu čest sponzorovat Ligu mistrů, ve spolupráci s asociací UEFA vybírala tým, který předvede své umění v neopakovatelných v Benátkách.

Vítězné fotbalové týmy byly vybrány z mnoha uchazečů zastupujících různé styly, o kterých se porota domnívala, že nejlépe odrážejí jedinečnou osobitost každého místa s přihlédnutím k estetické stránce, sportovní bojovnosti, tempu, vytrvalosti a dramatičnosti. Díky tomuto výběru bude mít každý zápas svůj nezaměnitelný charakter a nabídne vizuální podívanou v dokonalém souladu s jedinečným okolím.

Zápasy vyústí ve velké finále, ve kterém se utká oficiální Twilight Football tým s týmem projektu streetfootballworld. Streetfootballworld je celosvětová síť organizací, která prostřednictvím fotbalu pomáhá řešit sociální otázky, mezi něž patří vzdělání, zdraví a práva žen, a která představuje fotbal jako účinný nástroj pro zlepšení života znevýhodněných jednotlivců i skupin. Tým streetfootballworld bude složen ze tří skupin, které pracují s mladými lidmi v aglomeraci Kapského Města. Oba týmy budou mít možnost předvést své sportovní umění před brankou, kterou budou střežit nejznámější osobnosti světa safari.

„Ve fotbale se odehrávají neuvěřitelné momenty,“ říká James Kennedy, Brand Communications Director společnosti Sony Europe. „Nejde jenom o vizuálně podmanivou podívanou, ale především o hru, která vyvolává emoce u fanoušků na celém světě. Chtěli jsme udělat něco, čím bychom oslavili sjednocující charakter tohoto sportu, a nabídnout fanouškům fotbalu i fotografování neopakovatelnou příležitost podívat se na některá z nejúžasnějších míst světa.

Kampaň Twilight Football je jedním z nejambicióznějších projektů, které jsme kdy organizovali. Těšíme se, že díky němu vzniknou opravdu úžasné fotografické záběry. Tato akce představí veřejnosti přednosti technologie Exmor RTM CMOS a bude příležitostí ukázat, co jim dosud při fotografování nejkrásnějších přírodních scenérií unikalo,“ říká James Kennedy.

Technologie
Fotografové kampaně Twilight Football si budou moci vyzkoušet nejnovější řadu produktů od Sony vybavenou snímačem Exmor RTM CMOS. Tyto modely vynikají schopností zachytit snímky prokreslené do nejmenších detailů při nízké intenzitě osvětlení a zároveň disponují dvěma novými fotografickými režimy pro snížení obrazového šumu při fotografování v náročných podmínkách. Při zápasech kampaně Twilight Football se určitě osvědčí režim ochrany před rozmazání pohybem (Anti-Motion Blur), který spojením šesti políček do jednoho vytváří ostré a jasné snímky se sníženým množstvím šumu. Příhodně pojmenovaný režim fotografování z ruky za soumraku (Handheld Twilight) také pořizuje sérii šesti políček, jejichž sloučením vznikne optimalizovaný snímek s výrazně nižší hladinou šumu. Řada digitálních zrcadlovek Sony „α“ (Alfa) nabízí dostupné a výkonnými funkcemi doslova nabité digitální zrcadlovky a představuje tak ideální volbu pro fotografy, kteří chtějí své umění posunout na vyšší úroveň.

Více informací o kampani Twilight Football najdete na adrese:
www.sony.co.uk/twilightfootball

Pokud chcete mít k dispozici nejnovější zprávy o zápasech v rámci Twilight Football a se souvisejícím děním, stáhněte si Twilight Football widget: www.sonytwilightwidget.com

Tiskové zprávy

Diskuse