Toshiba představuje multimediální tablet JournE touch

23. 9. 2009 12:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Domácí multimediální tablet: Společnost Toshiba představuje zařízení JournE touch

Toshiba představuje multimediální tablet JournE touch

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Rodinné zařízení s dotykovou obrazovkou umožňující snadný a okamžitý přístup k webovým službám a sociálním sítím

Společnost Toshiba Europe GmbH představila zařízení Toshiba JournE touch, přenosný bezdrátový domácí multimediální tablet se 7" (17,78 cm) dotykovou obrazovkou, který slouží jako komunikační a zábavně vzdělávací centrum pro všechny členy domácnosti. Snadno ovladatelné zařízení JournE touch umožňuje uživatelům jediným dotykem prstu procházet Internetem a stahovat digitální obsah - kdekoli v domě a kdykoli, protože zařízení se spustí okamžitě. Zařízení JournE touch bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dispozici u vybraných prodejců od čtvrtého čtvrtletí 2009.

Ne můj, ale náš - komunikační zdroj pro celou rodinu
„Uvedením zařízení JournE touch vstupuje společnost Toshiba na nový trh přenosných domácích multimediálních zařízení," říká Marco Perino, generální ředitel divize volitelných součástí k počítačům, periferií a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Toto bezdrátové zařízení se stane doplňkem životního stylu rodiny a nabídne snadný přístup k informačním, zábavním a multimediálním souborům odkudkoli v domě, včetně jejich sdílení." Dokonce upevní rodinná pouta a přátelství, neboť prostřednictvím sociálních sítí a služeb zasílání zpráv usnadní kontakty s příbuznými a přáteli, ať bydlí kdekoli.

Snadný a rychlý přístup ke světu online služeb
„Zařízení JournE touch je úžasná novinka a jsme zvláště nedočkaví při pomyšlení na způsoby a místa, které budou moci lidé pomocí tohoto zařízení využívat k interakci a spojení s webem YouTube," říká Francisco Varela, ředitel sekce pro rozvoj strategických partnerství se sídlem v San Brunu, ve státě Kalifornie, Spojené státy americké.

YouTube je jedna z široké kolekce služeb, které jsou na zařízení JournE touch přednastaveny, aby byl zajištěn rychlý a snadný přístup prostřednictvím sítě WLAN k informačním, zábavním a sociálním platformám:
• YouTube: nejpoužívanější platforma ke sdílení videa, která umožňuje snadné odesílání a sdílení videoklipů
• Acetrax: služba Video on demand s možností stahování a sledování filmů pomocí datových proudů přímo na zařízení
• FrameChannel: umožňuje uživatelům zvolit z nabídky různých poskytovatelů obsahu, co se má stahovat do jejich zařízení (televize, mobilní internetová zařízení, obrazové rámečky, set-top boxy).
• Picasa: organizuje osobní fotografie uživatelů na online platformě a usnadňuje sdílení fotografií s přáteli a rodinnými příslušníky.
• Flickr: oblíbená aplikace k online správě a sdílení fotografií
• MSN Messenger: konverzace hlasem a pomocí zpráv
• RSS: informační kanály RSS posílají uživatelům novinové, finanční a sportovní zprávy nebo informace o počasí.

Sdílení obsahu na televizoru
Volitelně dostupná kolébka k zařízení JournE touch je vybavena portem USB a rozhraním HDMI (High Definition Multimedia Interface), jež umožňují připojení k notebooku nebo televizoru a zobrazení obsahu (vlastnoručně pořízených fotografií a videozáznamů nebo obsahu staženého z Internetu) na větší obrazovce a jeho sdílení s ostatními rodinnými příslušníky. „Jednou z nejzajímavějších funkcí nového zařízení JournE touch je rozhodně jeho schopnost přinášet interaktivní služby jako Video on Demand nejen na dosah ruky, ale také přímo domů na televizní obrazovky," říká Rolf Uwe Placzek, výkonný ředitel společnosti Acetrax, evropského prodejce digitálních filmů působícího ve více teritoriích a majícího smlouvy s hlavními hollywoodskými studii i s nezávislými nahrávacími společnostmi.

Vzdělávání zábavnou formou na dosah ruky
Uživatelé mohou k navigaci po 7" (17,78 cm) dotykové obrazovce LCD s podsvícením LED a poměrem stran 16:9 používat nabídku a digitální klávesnici s ovládáním konečky prstů. Rozhraní zařízení JournE touch mohou uživatelé snadno upravovat - mohou přidávat aplikace, měnit ikony nebo vkládat nové odkazy na oblíbené online platformy. Rozměry multimediálního zařízení jsou 189 mm (š) \xD7 133,6 mm (h) \xD7 14 mm (v), hmotnost je pouze 450 g. Lithiopolymerová baterie vydrží při přehrávání hudby až 14 hodin. Sledovat videa nebo prozkoumávat Internet je možné po dobu až 2 hodin. Zařízení je dodáváno s vnitřní pamětí 1 GB. Tuto kapacitu lze pomocí přídavné karty SD rozšířit až na 32 GB.

Tiskové zprávy

Diskuse