Herní notebook Toshiba Qosmio X500

25. 9. 2009 11:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Pokročilé herní zážitky zajišťují zejména jemně vyladěné vlastnosti notebook té nejvyšší třídy

Herní notebook Toshiba Qosmio X500

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Toshiba Computer Systems Division, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, odhalila pokročilý herní notebook Qosmio X500. Vzhledem k zaměření na herní nadšence nabízí notebook především unikátní herní zážitek a vysoký operační výkon spolu s nejnovějšími grafickými funkcemi; to všechno ukryté v elegantním červenočerném designu. Díky svému velkému 18.4’’ (46,7 cm) displeji, mechanice Blu-ray a aplikaci Resolution+ k upscalingu videa je nové Qosmio X500 nepřekonatelné i v přehrávání multimédií. Qosmio X500 bude k dostání během čtvrtého čtvrtletí 2009 po celé Evropě, Středním Východě a Africe.

„Qosmio X500 poskytuje bohatý výběr toho nejlepšího ze soudobých technologií a představuje klíč k plnému spektru herních prožitků”, říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Toshiba Computer Systems Division společnosti Toshiba Europe GmbH. „Nový herní notebook je připravený i na budoucí výzvy rychle se rozvíjejícího herního trhu, jako jsou 3D efekty, hraní ve vysokém rozlišení, rychle nasnímané scény či prostřihy a nové druhy interaktivních elektronických zásilek a herních platforem.” Podle zprávy společnosti Forrester Research s názvem „Znovuzrození PC jako plnohodnotné herní platformy” z července 2009 „se spotřebitelé stávají čím dál tím víc mobilnějšími a mnozí z nich jsou téměř nepřetržitě připojeni k Internetu. Společně s posunem směrem ke stažitelnému obsahu dovoluje tento trend PC zaujímat čím dál větší roli na herním trhu.”

Hraní na vysoké úrovni
Nové Qosmio se může pochlubit vysokým výkonem, podpořeným nejnovějšími čtyřjádrovými procesory od Intelu a výtečnou grafikou nVidia. Přináší realistický zážitek z hraní díky intenzivní 3D grafice, herním prostředím kypícím životem a dynamickým efektům postav. Velký LCD displej o úhlopříčce 18.4'' TruBrite® Full HD s poměrem stran 16:9 a rozlišením až do 1920 x 1080 pixelů se postarají o jasný, ostrý obraz a zvládnou i ty nejrychlejší akční scény.

Qosmio X500 podporuje 64GB SSD (pevné úložiště) jakožto vysokorychlostní alternativu k tradičním HDD (pevným diskům). To zaručuje rychlé bootování a chod, což se odráží v kratších dobách nahrávání dat při hraní se zapnutou hardwarovou akcelerací. V neposlední řadě jsou tu také vestavěné stereo reproduktory Harman Kardon®, které se postarají o bohatý a vzrušující zvukový prožitek.

Jednoduchost a použitelnost
Každý aspekt notebooku Qosmio X500 je navržen s důrazem na použitelnost. Touchpad s podporou ovládání více prsty nabízí alternativu ke klasickému rolování. Pro rychlé a pohodlné přihlašování přichází Qosmio X500 se čtečkou otisků prstů a umožňuje funkci Face Recognition, která užívá fotografie, pořízené vestavěnou webkamerou. Utilita Toshiba ConfigFree™ se stará o konfiguraci bezdrátové sítě a přístup k Internetu pomocí vestavěného WLAN rozhraní nebo přes Bluetooth; a osm červených a na dotyk citlivých tlačítek nabízí okamžitý přístup k často používaným multimediálním funkcím, jako je ovládání hlasitosti, převinování kupředu, spuštění a zastavení přehrávání.

Adekvátní výkon pro práci
Qosmio X500 nabízí až 8 GB DDR3 (1066 MHz) paměti a podporuje až dva pevné disky s celkovou kapacitou 1TB. Periferní zařízení se připojí pomocí tří USB 2.0 portů nebo přes eSATA/USB kombo port, podporující technologii USB Sleep-and-Charge k nabíjení mobilních zařízení i když je notebook vypnutý. Rozhraní REGZA-Link HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface – Consumer Electronics Control) od Toshiby propojuje zařízení na video ve vysokém rozlišení a zvuková zařízení, která lze všechny ovládat pomocí jediného dálkového ovladače. A přehlídku propojovacích možností Qosmia X500 završují 5-in-1 Bridge Media port a FireWire.

Důraz na udržitelnost a životní prostředí
Jakožto odpovědná součást globální podnikové sféry společnost Toshiba zajišťuje, že jsou všechny notebooky vyrobeny v souladu se směrnicí o životním prostředí RoHS a efektivně omezuje dopad na životní prostředí zákazem užívání olova, rtuti a dalších nebezpečných látek. Spotřebu energie dále pomáhá snížit nástroj Toshiba Eco Utility se speciálním tlačítkem Toshiba Eco Utility. Zobrazuje aktuální spotřebu energie a množství uspořené aktivací Eco-módu ve Wattech nebo převedenou na emise CO2.

Tiskové zprávy

Diskuse