Souborový server Acer Altos easyStore M2

30. 9. 2009 18:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Malé, avšak výkonné řešení pro malé podniky a malé a domácí kanceláře

Souborový server Acer Altos easyStore M2

Pro malé podniky i malé a domácí kanceláře, v nichž nároky na data vzrůstají exponenciálně, představuje nový Acer Altos easyStore M2 ideální řešení, které zajišťuje komplexní zabezpečení dat a poskytuje velkou kapacitu pro jejich ukládání. Nový Altos easyStore je inteligentní řešení síťového ukládání dat, které se vyznačuje neobyčejně kompaktním provedením, ale i vynikajícím výkonem a spolehlivým provozem.

Tento souborový server s velkou kapacitou, který je založen na účinné a spolehlivé platformě Atom s procesorem Intel® Atom™ 230 a 2GB paměti unbuffered DDR2 800 MHz, využívá bezpečný a snadno přizpůsobitelný operační systém Linux Kernel 2.6. Čtyři pevné disky s možností výměny za provozu s celkovou kapacitou 6TB splňují každodenní nároky na výpočetní techniku.

Server Altos easyStore M2 se vyznačuje jednoduchým nastavením a ovládáním. Je vybaven úložným systémem založeným na protokolu TCP/IP, který usnadňuje přenášení dat prostřednictvím intranetu a správu na velké vzdálenosti, a dále využívá uživatelsky příjemný software pro centralizované ukládání dat. Navíc SAN Disk manager umožňuje nastavit klientský software a automaticky přiřadit virtuální disk klientům s výlučnými právy ke čtení a zápisu. Rovněž zjednodušuje správu disku pro ukládání dat i přidávání a mazání ukládacích serverů, změnu nastavení protokolů a zobrazení vlastností.

Zabezpečení cenných dat představuje nejdůležitější vlastnost serveru. Altos easyStore M2 zajišťuje zvýšenou ochranu dat a jejich neporušenost prostřednictvím software RAID, který podporuje režimy Linear, Standard 0, 1, 5, 5 + spare a 10. Každý počítač je plný důležitých dokumentů s nevyčíslitelnou hodnotou – fotografií, e-mailů, pracovních kontaktů či finančních výkazů, které musí být dokonale chráněny: Klient FileSafe Express provádí automatické zálohování souborů s možností vlastního nastavení. Intuitivní rozhraní FileSafe Express umožňuje uživatelům vybírat soubory pro zálohování, nabízí snadný způsob vyvolání zálohovaných souborů, zobrazuje průběh zálohování a informace, monitoruje využití kapacity a zobrazuje ji v grafické formě.

Altos easyStore M2 rovněž podporuje služby NAS a SCSI, které usnadňují rozšíření serveru. NAS nabízí uživatelům možnost sdílet soubory a odesílat je i stahovat prostřednictvím rozhraní s intuitivním ovládáním. Díky iSCSI lze používat Altos easyStore M2 jako rozšíření úložného systému pro aplikační servery. Navíc iSCSI umožňuje uživatelům používat vyhrazený prostor přiřazený podle jejich potřeb a využívat ho stejně jako místní pevný disk osobního počítače.

Přes své kompaktní rozměry nabízí Altos easyStore M2 dostatečný prostor pro upgrade, a tedy zajišťuje lepší využití. Gigabit Ethernet zaručuje spolehlivé připojení, rychlý přenos dat a snadné ovládání; čtyři pevné disky s možností výměny za provozu umožňují snadnou výměnu bez vypnutí serveru, zatímco rozhraní eSata a čtyři porty USB 2.0 usnadňují rozšíření.

Technické údaje Altos easyStore M2
Systém:
Procesor: Procesor Intel® Atom™ 230
Čipset: Čipset Intel® 945GC Express
Popis systému:
Pevné disky: Čtyři 3.5" pevné disky SATA1 s možností výměny za provozu
Max. kapacita pevných disků: 6 TB2
Flash ROM: 256 MB flash
RAM: Až 2GB unbuffered DDR2 800 MHz
Přední vstupy/výstupy: Port USB 2,0
Zadní vstupy/výstupy: Port LAN (RJ-45), port eSATA, čtyři porty USB 2.0, resetovací otvor
Síť: Gigabit Ethernet
RAID:
Maximálně čtyři pevné disky pro režimy Linear, RAID 0, 1, 5 a 10
Podporuje jeden RAID volume
Šasí:
Rozměry: 200 (š) x 180 (d) x 212 (v) mm
Hmotnost3: 8,5 kg (se čtyřmi pevnými disky)
Napájení: 200 W, 100-240 VAC
Splnění předpisů:
Elektromagnetická kompatibilita/bezpečnost: Nemko (CB), MET (UL60950-1), CE, FCC, BSMI, VCCI
Zabezpečení:
Zámek držáků pevných disků
Podpora operačního systému:
Operační systém: 64bitový operační systém Linux Kernel 2.6
Síťový klient: Windows Vista® Business 32bit/64bit
Windows® XP 32/64bit
Windows Server® 2008 32bit/64bit
Windows Server® 2003 32bit/64bit
Klientský webový prohlížeč: Windows Internet Explorer® 6 nebo vyšší
Firefox® 3 nebo vyšší
1. Pokud je pevný disk odebrán za chodu, systém zůstává v provozu. Průvodce RAID informuje správce o této události nebo mu pošle upozornění elektronickou poštou, pokud je nastavení změněno.
2. Celková kapacita pevných disků pro standardní konfiguraci využívá RAID 5. V režimu RAID 5 je kapacita pro ukládání dat menší než 6 TB.
3. Hmotnost serveru závisí na konfiguraci. Uvedená hmotnost platí pro typickou konfiguraci.