Nettop Acer Veriton N260G

30. 9. 2009 18:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Dokonalé řešení pro omezené prostory

Nettop Acer Veriton N260G

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Acer představila nový počítač Veriton N260G: elegantní nettop ve tvaru diamantu je sestavený z dílů, které posouvají tento počítač na vyšší úroveň, a je vybavený užitečným softwarem, přispívajícím k optimálnímu výpočetnímu výkonu při nízké spotřebě energie a nákladech na údržbu.

Veriton N260G je ideální počítač pro malé kanceláře, učebny, třídy, knihovny, předváděcí místnosti, přepážky v hotelích nebo odbavovací přepážky na letištích a nabízí dokonalou rovnováhu mezi nejvyšší produktivitou a efektivitou. Počítač v mimořádně kompaktním provedení (objem pouhý 1 litr!) umožňuje neobyčejně efektivně využít prostor, ať už je umístěný na stojanu, nebo upevněný na zadní straně vybraných monitorů Acer.

Veriton N260G je osazen energeticky úsporným procesorem Intel® Atom™, který ve spojení s čipsetem Intel® GN40 Express tvoří optimální platformu pro běžné použití počítače a práci s internetem. Veriton N260G s pamětí až 2 GB, velkým pevným diskem a vynikajícím grafickým řešením snadno zvládá nároky kancelářské práce a ve vysoké kvalitě přehrává videa i zobrazuje naprosto ostře snímky. Port HDMI počítače Veriton N260G zaručuje obraz s vysokým rozlišením na nejrůznějších periferních zařízeních.

Šasí bez jediného šroubu napovídá, že údržba počítače Veriton N260G představuje velmi jednoduchou operaci. Chytře promyšlený design zajišťuje úhledné vedení kabelů a tím zabraňuje vzniku nepřehledné kabelové změti. Jestliže je počítač upevněn na zadní stranu monitoru, tlačítko vypínače se nachází nad displejem a je snadno přístupné.

Systémy, které využívají energii efektivněji, šetří životní prostředí a současně snižují i náklady. Veriton N260G je vybaven nízkoenergetickým procesorem a technologií Acer PowerSmart, která zajišťuje, že procesor spotřebuje jen tolik energie, kolik je právě zapotřebí. Veriton N260G rovněž splňuje standardy Energy Star®. Vzhledem ke kompaktnímu provedení se vyznačuje nižší spotřebou materiálů včetně obalových, které jsou navíc recyklovatelné. Veriton N260G je tedy naprosto “zelený”.

Pro použití ve školství lze Veriton N260G vybavit softwarem LANDesk® Classroom Manager, který rozšiřuje možnosti při výuce a umožňuje učitelům vysvětlovat učivo přímo na displejích počítačů studentů. Navíc poskytuje přednášejícím úplnou kontrolu nad počítači studentů ze snadno ovladatelné konzole.

Nové počítače Veriton N260 jsou vybaveny sadou utilit Veriton ControlCenter, určenou ke zjednodušení pracovního prostředí, neboť soustřeďuje nejdůležitější funkce a šikovné nástroje na jediném snadno dosažitelném panelu, a tedy šetří čas a energii uživatelům a zjednodušuje rutinní úkoly.
Veriton ControlCenter zahrnuje následující utility:
• Acer QuickMigration urychluje provádění update a přenos osobních údajů z jednoho osobního počítače na jiný pomocí společného síťového kabelu.
• Acer PowerSaver umožňuje nastavit konfiguraci úrovně výkonu v závislosti na způsobu využití počítače: nízký výkon, úspora energie při běžném používání a vysoký výkon, jakmile jsou na počítač kladeny vysoké nároky.
• Acer SmartBoot automaticky zavádí často používané programy do systémové lišty při spuštění.
• Acer eLock Management zablokuje heslem zařízení s výměnnými datovými úložišti, optické mechaniky a další rozhraní, aby tak ochránila data proti krádeži v průběhu doby, kdy oprávněný uživatel opustí počítač.
• Acer eSettings Management s rozhraním s intuitivním ovládáním nabízí úplnou kontrolu nad funkcí systému prostřednictvím pohodlného nastavení konfigurace.

Počítače Veriton N260 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Vista® Business, Windows® XP Professional, Linpus™ Linux® X-Windows nebo FreeDOS™. Další nainstalovaný software zahrnuje: Veriton ControlCenter (QuickMigration, PowerSaver, SmartBoot, Acer eSettings Management, Acer eLock Management); Acer eRecovery Management; Acer Client Manager; Microsoft® Office 2007 Service Pack 1 (Ready/zkušební verze); McAfee® Internet Security Suite Trial; Adobe® Reader®; CyberLink® PowerDVD™.

Technické údaje Veriton N260G
Operační systém:1 Originální Windows Vista® Business (Service Pack 1)
Originální Windows® XP Professional
Originální Windows® XP Home
Linpus® Linux® X Windows
FreeDOS™
Procesor:1 Procesor Intel® Atom™ N280
Čipset: Čipset Intel® GN40 Express
Paměť: 1 Až 2 GB DDR2 667 MHz SDRAM (podpora dvou DIMM s dual-channel)
Pevný disk:1 Pevný disk Serial ATA 160 GB
Grafika: Grafické řešení Intel® GN40, které se zahrnuje:
• Grafický akcelerátor Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (Intel® GMA 4500M)
• Podpora Intel® Dynamic Video Memory Technology (DVMT) 5.0
Podpora Microsoft® DirectX® 9
Zvuk: Integrovaný zvuk s vysokým rozlišením s podporou 2 kanálů
Síť: Gigabit Ethernet
Rozhraní: Přední:
• Víceformátová čtečka s podporou paměťových karet Secure Digital™ (SD), MultiMediaCard (MMC), xD-Picture Card™ (xD), Memory Stick™ (MS)
• 4x port USB 2.0
• Konektory pro sluchátka a mikrofon vysokým rozlišením
Zadní:
• 2x porty USB 2.0
• Port Ethernet (RJ-45)
• Port D-Sub VGA
• Port HDMI™
• Port PS/2
• Konektor pro síťový adaptér
Rozšíření: Slot PCI Express® Mini 1.1 x1
Software: Řídicí centrum Veriton ControlCenter (QuickMigration, PowerSaver, SmartBoot, Acer eSettings Management, Acer eLock Management)
Acer eRecovery Management
Acer Client Manager3
Microsoft® Office 2007 Service Pack 1 (Ready/zkušební)
McAfee® Internet Security Suite Trial3
Adobe® Reader®
CyberLink® PowerDVD™
Zabezpečení: Acer Security Suite
Acer eLock Management
Slot pro zámek Kensington
OneButton Recovery
Rozměry: 192 (d) x 192 (v) x 36 (š) mm
BIOS: AMI PnP BIOS kompatibilní s SMBIOS 2,6
Napájení: 65W síťový adaptér se síťovou šňůrou
Splnění předpisu: PC 2001, ENERGY STAR®
Schválení: FCC, CE, BSMI, CCC, VCCI, MET, Nemko (CB & Bauart)
Příslušenství: USB klávesnice a myš Acer
Volitelné: LCD monitor Acer
Karta Mini PCI Express® Wireless LAN
Držák VESA
Acer doporučuje originální operační systém Windows Vista® Business.
1. Specifikace závisí na modelu.
2. Využívá řešení Altiris™.
3. Zkušební doba závisí na oblasti a specifikaci. Zkušební verze na 365 dnů pro Čínu, Hongkong (tradiční a zjednodušená čínština na modelech s OS), Tchajwan a Singapore; 60denní zkušení doba pro ostatní oblasti.

Tiskové zprávy

Diskuse