LCD Acer S243HL WLED

1. 10. 2009 20:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Displej Acer S243HL WLED:

LCD Acer S243HL WLED

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nejtenčí 24" širokoúhlý displej na trhu a první displej s kontrastním poměrem 8 000 000 : 1

Společnost Acer, která vždy patřila k předním inovátorům, dosáhla svým LCD displejem S243HL dalšího významného úspěchu a definovala nové standardy pro výkon a design, když uvedla na trh první displej s kontrastním poměrem 8 000 000 : 1.

S243HL se naprosto liší od stávajících představ o monitorech. Je to nejtenčí 24" širokoúhlý displej na trhu, který okamžitě přitáhne pozornost ke svému propracovanému designu. Inovativní displej spojuje neobyčejně tenký profil (s tloušťkou necelých 15 mm) a stylový černý rámeček s nepřehlédnutelným stojanem tvaru L s povrchem z kartáčovaného kovu. Opěrná noha posunutá k jedné straně dodává monitoru skutečně nezaměnitelný vzhled. Její jedinečný tvar umožňuje uložit klávesnici pod monitor, a tak ušetřit vzácný prostor na pracovní ploše. Reproduktor je nenápadně umístěn ve stojanu a tím dodává displejům Acer řady S vzhled a funkčnost monitorů nejvyšší třídy

Naprosto převratný monitor s nevídaným dynamickým kontrastním poměrem 8 000 000:1, který je optimalizovaný technologií Acer Adaptive Contrast Management, dosahuje úžasné kvality obrazu analyzováním a přizpůsobením obrazu po jednotlivých záběrech a optimalizací kontrastu prostřednictvím zlepšeného podání detailů a gradace ve velmi jasných nebo nedostatečně osvětlených scénách.

V souladu s pokračujícím úsilím nabídnout "zelenější" výrobky, šetrnější k životnímu prostředí, vyvinula společnost Acer zcela novou řadu profesionálních EcoDisplejů. S243HL patří právě do této skupiny vzhledem k úsporné konstrukci, neobyčejně tenkému provedení a použití materiálů bez obsahu rtuti. Monitory S243HL navíc splňují požadavky politiky nulového počtu slepých pixelů, která představuje záruku kvality displeje.

S243HL využívá technologii bílých LED diod, které neobsahují nebezpečné látky, jako např. rtuť či halogenové plyny. Ve srovnání s běžnými CFFL displeji má S243HL nižší spotřebu energie až o 63 %. Nižší spotřeba přináší nejen velké úspory, ale současně šetří i přírodní zdroje. LED diody navíc zajišťují výjimečnou spolehlivost a velké úspory při vyšších výkonech. Ve skutečnosti umožňují reprodukovat větší barevný rozsah s vyšší sytostí: Výsledkem je neobyčejně realistický obraz, jaký nelze dosáhnout běžnými technologiemi.

Panel s úhlopříčkou 24" s plným vysokým rozlišením 1920x1080 zaručuje reprodukci nejnovějšího obsahu s vysokým rozlišením v ohromující kvalitě a je naprosto ideální pro nejmodernější hry, multimédia a aplikace pro zvýšení produktivity ve vysokém rozlišení. Monitor s poměrem stran 16:9 dokonale reprodukuje každý jednotlivý bit filmu a zajišťuje zobrazení bez černých pruhů u okrajů displeje, a tedy zabraňuje deformaci obrazu, která je způsobena jeho nekompatibilní velikostí. Dva integrované porty HDMI pro digitální připojení umožňují dosáhnout vynikajícího obrazu ve vysokém rozlišení a v současnosti nejlepší kvality nekomprimovaného videa.

Displej S243HL využívá nejmodernější technologie zpracování obrazu, které poskytují vizuální zážitek na nejvyšší úrovni:
• Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení, a tedy umožňuje uživatelům zvolit nastavení displeje prostřednictvím přesného podání barev v závislosti na provozním režimu: data, média, kino nebo fotografie.
• Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu pro dosažení dokonale ostrého podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace a podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu. Acer ACM rovněž snižuje spotřebu energie LCD monitoru, a tedy přispívá k úspoře energie.
• Acer eDisplay Management je výkonný nástroj pro kalibraci barev a správu displeje. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Název výrobku: S243HL
Specifikace panelu
Velikost displeje: 24" širokoúhlý
Max. rozlišení a obnovovací kmitočet: 1920 x 1080 při 60 Hz
Doba odezvy: 2 ms
Kontrastní poměr: 8 000 000:1 (ACM)
Svítivost: 250 nit (cd/m2)
Úhel pohledu: 170°(H), 160°(V)
Barevnost: 16,7 miliónů
Bit: 6 + Hi-FRC
Specifikace systému
Vstupní signál: VGA a 2x HDMI
Reproduktor: 2 W
Napájecí zdroj (100 - 240 V): DC 19V / 2,1 A (externí)
Spotřeba ve vypnutém stavu: 0,44
Spotřeba v pohotovostním stavu: 0,55
Spotřeba v zapnutém stavu: 17,15

Tiskové zprávy

Diskuse