HD videokamery Toshiba Camileo

2. 10. 2009 16:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Novou řadu videokamer Toshiba charakterizuje rozlišení Full HD, praktický design, sdílení obsahu a snadné ovládání.

HD videokamery Toshiba Camileo

Společnost Toshiba Europe GmbH oznámila rozšíření své řady Camileo o tři nové digitální videokamery s rozlišením Full HD (High Definition). Chce tak nabídnout zákazníkům co nejširší možnost výběru. Ultratenká videokamera Camileo S20 je určena pro zákazníky sledující nové trendy, jimž záleží na stylu a kteří hledají lehkou videokameru se snadným ovládáním. Videokamera Camileo H30 je spolehlivé robustní zařízení, určené k celodennímu použití. Videokamera Camileo X100 přidává k tradiční řadě videokamer Camileo další funkce a je určena pro nejnáročnější uživatele, kteří ocení velmi výkonnou funkci přiblížení umožňující zachytit i vzdálené scény. Tyto videokamery budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dispozici během čtvrtého čtvrtletí 2009.

Rozlišení Full HD a sdílení na webu YouTube
Videokamery se snímáním videa ve vysokém rozlišení (HD) a s možností rychlého odesílání videa na weby sociálních sítí ke sdílení se během posledních dvou let staly trendem, který vzal trh útokem. „Společnost Toshiba podniká další krok vpřed ve svém úsilí nabídnout možnosti vysokého rozlišení k masovému použití – tím, že vybavuje svou novou řadu Camileo rozlišením Full HD, a dále tak zlepšuje kvalitu videa na všech cenových úrovních,“ říká Marco Perino, generální ředitel divize volitelných součástí k počítačům, periférií a služeb pro Evropu, Střední východ a Afriku společnosti Toshiba Europe GmbH. Nově představená zařízení Camileo S20 a Camileo H30 nabízejí rozlišení Full HD (1 920 \xD7 1 080p, nebo 1 920 \xD7 1 080i v případě modelu Camileo X100). U videokamer Camileo H30 a Camileo X100 lze odesílat video na web YouTube pouhým stisknutím tlačítka.

Vysoké rozlišení i v noci
Videokamery Camileo S20, Camileo H30 a Camileo X100 snímají video v kvalitě Full HD s rozlišením 1 920 \xD7 1 080 pixelů a zobrazují obraz hledáčku na otočném 3" displeji TFT. U videokamer Camileo H30 a X100 zlepšuje ovládání dotyková obrazovka, která umožňuje snadný přístup k nabídkám ovládání. Videokamery se propojují s notebooky a televizory pomocí rozhraní HDMI (High Definition Multimedia Interface) nebo Mini USB 2.0 a kompozitního videa (PAL, NTSC). Aby zákazníci mohli zachycená videa měnit na kreativní klipy, přidává společnost Toshiba k dodávce nových videokamer Camileo disk CD s 30denní zkušební verzí softwaru Video deluxe 15 od společnosti Magix.

Tato nová zařízení dokážou snímat video ve vysoké kvalitě téměř za každých světelných podmínek, neboť optimalizovaný noční režim umožňuje zachytit obrázky tak, jako by byly pořízeny při jasném slunečním osvětlení. Nové videokamery Camileo slouží také jako digitální fotoaparáty a umožňují pořizovat skvělé snímky s rozlišením 5 megapixelů (Camileo S20) nebo 10 megapixelů (Camileo H30, Camileo X100).

Camileo S20 – jedna z nejtenčích videokamer s rozlišením Full HD na trhu
Videokamera Camileo S20 je díky své tloušťce pouhých 17 mm jednou z nejtenčích videokamer s rozlišením Full HD na světě. Se svým ultratenkým provedením, stylovým designem a možností výběru ze sedmi různých barev otočného displeje (slonovinově bílá, půlnoční černá, hnědá, rubínově červená, stříbrná, modrá, růžová), je videokamera Camileo S20 dokonalým zařízením pro zákazníky, kterým záleží na stylu, i pro začínající uživatele požadující kvalitu za dostupnou cenu.

Camileo H30 – komfort a spolehlivost pro náročné uživatele
U praktické videokamery Camileo H30 se spojuje vysoká funkčnost se snadným ovládáním při celodenním nahrávání. Rychlá přehledná nabídka umožňuje snadnou navigaci a 3" dotyková obrazovka nabízí zkušeným i začínajícím uživatelům vhodné tvůrčí prostředí. Díky funkci stabilizace videa jsou klipy a fotografie pořízené videokamerou Camileo H30 čisté a kvalitní i při dvacetinásobném přiblížení.

Camileo X100 – špičková videokamera s desetinásobným optickým přiblížením
Jedním z důvodů, proč je model Camileo X100 v čele řady produktů Camileo, je důmyslný design. Pod černým nebo stříbrným designem se skrývá mimořádně výkonný objektiv s desetinásobným optickým přiblížením. Uživatelé požadující další zvětšení, mohou aktivovat 10násobný digitální zoom a rozšířit celkový zoom až na stonásobek. Videokamera snímá videa se snímkovou rychlostí 60 snímků za sekundu až do rozlišení Full HD (1 920 \xD7 1 080i). Při rozlišení WQVGA (424 \xD7 240) nabízí dokonce vyšší snímkovou rychlost 240 snímků za sekundu (ideální k přenosu na platformu YouTube).