Edimax uvádí routery BR-6226n a BR-6225n

6. 10. 2009 17:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Edimax uvádí do prodeje bezdrátové routery s výkonem srovnatelným s 802.11n produkty za cenu zařízení 802.11g

Edimax uvádí routery BR-6226n a BR-6225n

Edimax Technology, přední výrobce produktů počítačových sítí uvádí na trh širokopásmové routery BR-6226n a BR-6225n, které patří do nLite série, jejíž produkty již získaly mnohá ocenění. Nové routery poskytují kabelové nebo bezdrátové připojení k Internetu pro více počítačů a umožňují uživatelům vytvářet stabilní a bezpečnou síť v domácnostech nebo kancelářích. Produkty jsou ve shodě (WiFi) s požadavky nejrozšířenějšího standardu 802.11b/g a zároveň nabízí kompatibilitu s produkty nového standardu 802.11n. Při použití se zařízeními 802.11n dosáhne router přenosové rychlosti až 150Mbps a rovněž v této konfiguraci poskytuje podstatně větší pokrytí bezdrátové sítě než-li u běžné 802.11g sítě.

Nové bezdrátové routery podporují režim WISP (Wireless Internet Service Provider), který slouží pro přímé připojení k přístupovému bodu bezdrátového poskytovatele Internetu. Uživatelé v tomto režimu nepotřebují další bránu a jejich LAN je díky bezdrátové WISP bráně přirozeně oddělená funkcemi routeru od Internetu. V režimu WISP bezdrátový router opakuje signál z přístupového bodu poskytovatele připojení k internetu a umožňuje přístup k drátovým i bezdrátovým stanicím. Při aktivovaném WISP režimu je tedy NAT realizován v bezdrátové části a WAN port (RJ45) se stává součástí místní sítě s ostatními LAN porty.
Router podporuje až 253 drátových nebo bezdrátových klientů, kteří mohou současně sdílet připojení k internetu.
Routery přichází na trh se dvěma praktickými tlačítky, která pomáhájí zjednodušit jejich správu. Tlačítko vypínače bezdrátového vysílání využijí např. uživatelé, kteří upřednostňují pouze použití kabelového připojení a bezdrát zapínají jen příležitostně. Dalším praktickým prvkem je tlačítko WPS (Wi-Fi Protected Setup), ulehčující uživateli nastavení pokročilého WPA2 klíče zabezpečení bezdrátové sítě pouhým stisknutím toho WPS tlačítka.

Instalace routerů BR-6226n / BR-6225n je velmi snadná díky lokalizovanému průvodci EZmax, který umožňuje uživateli nastavení routeru v několika jednoduchých krocích. Dále mají integrovánu aplikaci EZview pro pohodlnou správu sítě LAN bez nutnosti zadávat IP adresy. EZview totiž umožňuje uživatelům přiřadit jedinečný a snadno zapamatovatelný název pro všechna připojená zařízení, což v praxi znamená, že si nemusíte pamatovat více IP adres. V rámci systému EZview routeru lze sledovat všechny připojené UPnP kompatibilní zařízení, přejmenovat je a řídit, ať už lokálně nebo vzdáleně.
Routery mj. podporují tyto funkce: DHCP, NAPT, QoS, WDS, WMM, WatchDog, SPI Firewall, filtraci MAC, web adres, DoS, port forwarding (virtual server), atd.
Bezdrátová část dovoluje použít tyto operační režimy: AP, klient, bridge (point-point, point to multipoint), bridge WDS a Universal Repeater. Šifrovat bezdrátový provoz lze s využitím WEP, WPA, WPA2 a WPA RADIUS algoritmů.
Poslední z podstatných vlastností nových routerů je velice příznivá cena, kterou by uživatelé očekávali u běžných zařízení standardu 802.11g. Jsou tedy dobrou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé připojení se solidním dosahem, ale nepotřebují nejvyšší přenosové rychlosti výrobků 802.11n standardu.

Produkty jsou dostupné v doporučených koncových cenách:
BR-6225n, nLite router 1 odnímatelná anténa - 710 Kč bez DPH
BR-6226n, nLite router 2 fixní antény - 710 Kč bez DPH