NETGEAR Live Parental Control

6. 10. 2009 07:49    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR představuje nejobsáhlejší funkce rodičovské kontroly mezi bezdrátovými směrovači

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Flexibilní webová filtrovací technologie Groundbreaking od OpenDNS ochrání všechna zařízení připojená k internetu a nabízí i možnost správy prostřednictvím vzdáleného přístupu

NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, představil ve spolupráci se společností OpenDNS novou službu Live Parental Control. Společnost OpenDNS, která je předním poskytovatelem profesionálních služeb zajišťujících bezpečnější, rychlejší a spolehlivější připojení k internetu, bude integrovat své špičkové technologie do vybraných směrovačů společnosti NETGEAR.

Služba Live Parental Control umožní rodinám a malým firmám omezit přístup k nebezpečným či nevhodným webovým stránkám na všech internetových zařízeních připojených přes směrovače NETGEAR. Dokáže filtrovat více než 50 kategorií obsahu včetně sociálních sítí či stránek s obsahem pornografie a násilí. Live Parental Control obsahuje zcela komplexní sadu funkcí pro kontrolu obsahu internetových, včetně např. vzdálené správy z mobilního zařízení či vysoce flexibilního nastavení, které nejsou dostupné v žádném jiném řešení pro rodičovskou kontrolu.

Funkce Live Parental Control lze aktuálně využívat při koupi směrovače NETGEAR WNR2000, a na rozdíl od konkurenčních řešení bez jakýchkoli poplatků nebo nutnosti předplacení podobných služeb. V dalších vybraných Wireless-N směrovačích a modemech se funkce Live Parental Control objeví během následujících měsíců.

„Internet představuje mimo jiné i nepřebernou škálu nevhodného obsahu a uživatelé našich řešení projevují potřebu efektivně monitorovat či případně blokovat obsah těchto stránek, ať už v domácnostech či kancelářích,” řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Pouze minimální počet uživatelů však v současné době kvůli složitému používání a vysokým cenám využívá software s funkcemi tzv. rodičovské kontroly. NETGEAR ovšem nyní díky spolupráci s OpenDNS nabízí výjimečné možnosti filtrovací technologie ve svých směrovačích pro všechny uživatele a zcela zdarma.”

Jonathan Wu, produktový manažer síťových Wi-Fi produktů pro domácnosti, dodal: „Zákazníci NETGEARu získávají díky Live Parental Control zcela zdarma vysoce účinné řešení doplňující naše stávající funkce pro filtrování obsahu webových stránek. Konkurenční řešení stojí 60 USD ročně a navíc nenabízejí tak širokou škálu funkcí. Funkce rodičovské kontroly nejsou luxusem, ale nutností, a jsme proto velmi rádi, že je můžeme nabídnout uživatelům bez dalších poplatků.”

NETGEAR Live Parental Control umožňuje rodičům v domácnostech i administrátorům ve firmách omezit přístup k nebezpečným internetovým stránkám a filtrovat nepatřičný webový obsah. Uživatelé nemusejí instalovat ani spravovat samostatné aplikace pro rodičovskou kontrolu na každém počítači nebo dalších zařízení s přístupem k internetu. Jednoduše nastaví pravidla přímo na směrovači, který je možné spravovat také pomocí vzdáleného přístupu. Tato síťová kontrola neochraňuje pouze počítače, ale navíc i mobilní telefony a bezdrátová zařízení typu Sony PSP či Nintendo Wii, připojená k bezdrátové síti směrovače. Live Parental Control zajišťuje rovněž pokročilou ochranu proti phishingu.

NETGEAR WNR2000 s Live Parental Control je ideální pro rodiny, malé společnosti a veřejná místa typu knihoven či restaurací s bezplatným Wi-Fi připojením. Dobře však poslouží každému uživateli, který chce získat ochranu před nebezpečným či nevhodným internetovým obsahem. Nastavení filtrování může být navíc specifikováno podle uživatele nebo času – určitý internetový obsah může být blokován pouze pro konkrétního uživatele v konkrétním časovém rozmezí. Nastavení filtrování lze provádět dokonce i přes chytré mobilní telefony (smartphony).

„Jedním z našich hlavních cílů je přinést rodičům jistotu, že jejich děti jsou spolehlivě chráněny před nevhodným obsahem, který tak dnes tak snadno online dostupný,” řekl Nand Mulchandani, generální ředitel OpenDNS. „Na Live Parental Control mimo jiné oceňuji to, že si uživatel může rozdělit pravidla pro filtrování na více než 50 různých kategorií. Jsme hrdí na to, že můžeme ve spolupráci se společností NETGEAR nabídnout zákazníkům snadnější a efektivnější způsob, jak zabezpečit síť a ochránit jejich děti.”

Služba Live Parental Control je aktuálně dostupná ve směrovači NETGEAR WNR2000. Snadnou instalaci zajišťuje CD, které je součástí prodejního balení. Uživatelé mohou rovněž navštívit webové stránky www.netgear.com/lpc, kde najdou více informací.

Tiskové zprávy

Diskuse