Konvergované síťové a blade technologie HP

9. 10. 2009 10:59    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje revoluční síťové produkty

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové konvergované síťové a blade technologie výrazně zvyšují výkon virtualizace a flexibilitu sítí
Praha, 8. října 2009 – Společnost HP rozšířila své portfolio síťových řešení o nové produkty HP ProCurve integrované s infrastrukturními řešeními HP BladeSystem, jež umožňují zákazníkům zvýšit výkon, zabezpečení a zjednodušit správu fyzických i virtuálních prostředí.
Mezi novinky patří řada přepínačů HP ProCurve 6120, která je konstruována pro špičkovou infrastrukturu HP BladeSystem, a rozšíření portfolia ethernetových přepínačů HP ProCurve 8200 a 5400. Další novou službou je upgrade firmwaru pro HP Virtual Connect, který umožňuje uživatelům za běžného provozu přizpůsobovat šířku přenosového pásma požadavkům aplikací.
„Integrace blade přepínačů HP ProCurve s infrastrukturou HP BladeSystem je zásadní změnou pro HP, čímž se firma agresivně vzdaluje od konkurence,“ řekl Nick Lippis, prezident analytické agentury Lippis Enterprises. „Tato nová řešení od HP poskytují zákazníkům osvědčenou spolehlivost standardizovaných počítačových systémů spolu s nižšími náklady na údržbu a provoz.“
Vyšší flexibilita sítě
Jako další rozšíření praktických přínosů a možností řešení HP BladeSystem nabízí HP dva nové standardizované blade přepínače ProCurve, které zvyšují kvalitu poskytovaných služeb, šetří náklady a snižují rizika v datovém centru.
• Pro snížení komplikovanosti a zajištění ochrany investic byl 10Gb přepínač HP ProCurve 6120XG Blade Switch zkonstruován tak, aby splnil požadavky virtuálních počítačů a vysoce výkonných aplikací. V kombinaci s nástrojem HP ProCurve Data Center Connection Manager poskytuje automatickou správu a přidělování síťových připojení. Při vývoji zařízení HP ProCurve 6120XG Blade Switch se počítalo i s nově vznikajícími síťovými standardy, a proto tento přepínač podporuje technologii Converged Enhanced Ethernet (CEE), která v budoucnosti umožní integraci ethernetových a Fibre Channel sítí.
• Pro zjednodušení přechodu z 1 Gb na 10 Gb nový HP ProCurve 6120G/XG Blade Switch hladce integruje rozmanitá starší síťová zařízení v datovém centru. To umožňuje zákazníkům maximalizovat návratnost investic do stávajících prostředí.
Pro řešení kritických nároků na přístup v místních sítích, středně velkých sítích a sítích datových center rozšířilo HP možnosti konektivity a konstrukční varianty přepínačů ProCurve řad 8200 a 5400. Zákazníci využívající řešení jednotné komunikace a kamerového dohledu mohou pomocí vysokokapacitního napájení po ethernetu (PoE+) snížit náklady a spotřebu energie. Nové produkty rozšiřují pojetí jednotné sítě HP ProCurve tím, že využívají společnou architekturu, zabezpečení a řídící nástroje.
Nové přepínače nabízejí zákazníkům cenově dostupnější řešení sítě než konkurenční řešení a vztahuje se na ně záruka ProCurve po celou dobu životnosti.(1)
Zdokonalená správa virtualizace se zjednodušenou konektivitou
Ve snaze snížit komplikovanost sítí, omezit náklady na připojení a nabídnout flexibilitu pro nasazení technologické infrastruktury datového centra zdokonalilo HP své inovativní portfolio Virtual Connect. HP Virtual Connect se servery HP BladeSystem snižuje pořizovací náklady až o 66 %.(2) Mezi jeho přínosy patří:
• Dvojnásobná šířka přenosového pásma Fibre Channel s nižšími náklady na 8Gb port oproti produktům s 20portovým modulem HP Virtual Connect 8 Gb Fibre Channel. Toto řešení se ideálně hodí pro virtualizaci a vysoce výkonné aplikace.
• Zvýšená flexibilita sítě díky nové aktualizaci firmwaru Virtual Connect s technologií Virtual Connect Flex-10. Ta umožňuje uživatelům dynamicky měnit síťová připojení a upravovat přenosové pásmo bez restartování serveru. Nabízí také rozšířenou podporu až pro 128 virtuálních sítí LAN (VLAN), což usnadňuje poskytování infrastruktury jako technické služby, a zdokonalené funkce diagnostiky sítě pro zjednodušení správy.
Obchodní partneři HP mohou nyní nabídnout zákazníkům rozšířené portfolio síťových produktů a využít rozsáhlou instalovanou základnu více než 1,5 miliónu blade serverů k vyhledávání nových obchodních příležitostí pro zařízení HP ProCurve.(3)
„Rozvoj virtualizace představuje pro zákazníky neustálou výzvu, neboť přidává zbytečnou komplikovanost, náklady na správu a brání tak obchodním inovacím,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP ESSN.(4) „Konvergovaným řešením, které lze snáze spravovat, je výkonnější a šetří náklady, odstraňuje HP tyto komplikace a umožňuje zákazníkům soustředit se na rozvoj byznysu do budoucna.“
Nižší riziko díky osvědčené metodice a investičním radám
Společnost HP zároveň oznámila vylepšení svého modelu HP Adaptive Infrastructure Maturity Model (AIMM) pro koncové uživatele i obchodní partnery. Jeho nové nástroje pomohou zákazníkům zvýšit návratnost investice pomocí informací potřebných pro informovaná rozhodnutí o nákupu a provozu.

Tiskové zprávy

Diskuse