Logitech a Queen přinášejí nové hudební album

9. 10. 2009 20:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Queen přispívají do dějin hudby vydáním alba Absolute Greatest

Logitech a Queen přinášejí nové hudební album

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Logitech a Queen přinášejí nové hudební album a další exkluzivní obsah na nový hudební přehrávač Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi

Legendární rocková kapela Queen ohlásila, že do dějin hudby přispěje vydáním nového hudebního alba Absolute Greatest – definitivní kompilace těch nejpopulárnějších, lety prověřených a ikonických skladeb, které vydávají Parlophone Records zaštítěné hudebním vydavatelstvím EMI Music. Queen jako první hudební skupina spolupracují se společností Logitech a nabízejí Absolute Greatest exkluzivně na nový hudební přehrávač Logitech Squeezebox™ Radio Wi-Fi. Majitelé zařízení Logitech Squeezebox Radio mohou nyní poslouchat nové album skupiny Queen ještě předtím, než se 16. listopadu dostane do maloobchodního prodeje a užít si také řadu unikátních fotografií a zvukové komentáře členů kapely k jednotlivým skladbám.
Vydání alba Absolute Greatest na přehrávač Logitech Squeezebox Radio je nejnovější z dlouhé řady prvotin, které skupina Queen přinesla hudebnímu průmyslu. „Bohemian Rhapsody” (1975) byla nejprve považována za příliš dlouhou pro hraní v rádiu, ale nyní je přijímána jako jeden z největších hitů všech dob. Její videoklip byl také prvním klipem v pravém slova smyslu. V roce 1981 se Queen stali první kapelou, která provedla turné po Jižní Americe. V březnu téhož roku také v Sao Paulu odehráli koncert pro 131 000 lidí, kteří se tak stali nejpočetnějším platícím obecenstvem jakékoli kapely kdekoli na světě. Následující koncert příštího večera přilákal dalších 120 000 lidí.
O deset let později vydali Queen úplně první oficiální kolekci videoklipů (Greatest Flix, 1991). I v nedávné době přinášela kapela svou hudbu novým generacím prostřednictvím rozdílných uměleckých forem, jako byl „Ballet For Life” s choreografií Maurice Béjarta a jejich jevištní muzikál „We Will Rock You” realizovaný společně s Benem Eltonem, který je i po devíti letech hraní v Londýně stále vyprodaný a po celém světě jej vidělo přes 10 milionů lidí.
První album Greatest Hits skupiny Queen je nyní oficiálně ve Velké Británii nejvíce prodávaným albem všech dob. Podle vydavatelství BPI počet kopií alba přesáhl hranici 5,6 milionu, což téměř o milion převyšuje počet prodaných kopií alba Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band od skupiny Beatles.
Hudební přehrávač Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi je taková „kind of magic“ hudební skříň pro milovníky hudby. Na trh byl uveden začátkem září a nabízí okamžitý přístup k neomezenému výběru hudby – ať už je to z vaší osobní hudební knihovny, internetových rádií z celého světa nebo z rostoucího počtu internetových placených služeb na stahování jako je Last.fm™, Napster® and Pandora®. Pro majitele přehrávače Logitech Squeezebox Radio to znamená možnost potěšit se poslechem mnoha tisíc skladeb z celého světa u sebe doma a se zvukem ve vysokém rozlišení stisknutím jediného tlačítka. Squeezebox Radio také disponuje displejem se zářivými barvami, přístupem na Facebook® a Flickr® a díky vestavěným reproduktorům přináší i velký zvukový výkon.
Do 16. listopadu, kdy bude album dostupné, budou mít fanoušci skupiny Queen, kteří vlastní Logitech Squeezebox Radio, exkluzivní přístup ke kompletnímu albu Absolute Greatest, textům písní a sérii fotografií skupiny Queen zveřejněných úplně poprvé. Mohou si také užít exkluzivní zvukové komentáře k jednotlivým skladbám, ve kterých se Brian May a Roger Taylor zabývají kompozicí a historií té které slavné písně. Vše, co pro to musejí udělat, je zvolit v novém Menu aplikací přehrávače Squeezebox Radio aplikaci Queen.
Roger Taylor ze skupiny Queen poznamenal: „Je ohromně vzrušující být první, kdo překročí hranici danou touto novou a dech beroucí technologickou inovací; jde o další úžasný krok na naší dlouhé cestě.”
Antoine Preisig, viceprezident prodeje a marketingu společnosti Logitech pro Evropu řekl: „Společnost Logitech spotřebitelům po léta přinášela neomezený výběr hudby vysoké kvality a Queen byli vždy průkopníky v přinášení obrovských hitů jako je „We Will Rock You”, „Bohemian Rhapsody” a “A Kind Of Magic” milionům fanoušků. Spoluprácí s cílem poskytnout exkluzivní hudbu a jiný obsah na přehrávači Logitech Squeezebox Radio dávají Logitech a Queen výborný příklad, jak tyto nadčasové skladby jedinečným způsobem přinést novým generacím milovníků hudby.”
Pro více informací a letmý náhled exkluzivního zvukového komentáře jednotlivých skladeb skupiny Queen a unikátních fotografií navštivte www.logitech.com/queen nebo www.queenonline.com/logitech.

Tiskové zprávy

Diskuse