Notebook Sony VAIO NW

9. 10. 2009 11:14    Rubrika: Tiskové zprávy

• Konstrukce a balení s ohledem na životní prostředí

Notebook Sony VAIO NW

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění







Společnost Sony dnes představila novou řadu notebooků VAIO NW navrženou pro snadnou práci i zábavu doma i na cestách. Mezi její funkce patří například „Quick Web Access“ pro přístup na internet bez plného startu počítače nebo připojení HD televizoru pomocí jediného kabelu přes HDMI™. Díky svému jedinečnému designu tento notebook nenápadně a přirozeně splyne s vaším každodenním prostorem a stane se harmonickým doplňkem vašeho životního stylu.

Stejně důležité pro naše okolí jsou vedle designu i ekologické funkce a vlastnosti. Počítač splňuje nejnovější standard energetické úspornosti ENERGY STAR® 5.0 a jeho konstrukce, detailně promyšlená s ohledem na minimalizaci odpadu, využívá recyklovaných i recyklovatelných materiálů pro plášť i balení. Model VAIO NW21 disponuje impozantní úložnou kapacitou 500 GB ideální pro multimédia a 4 GB operační paměti, které umožňují rychlý přístup k souborům a snadný multitasking. Úchvatná širokoúhlá obrazovka Sony X-black LCD o úhlopříčce 15,5” a poměru stran 16:9 nabízí syté barvy a křišťálově čisté detaily.

Harmonie designu a funkcí
Když otevřete notebook VAIO NW, hned si všimnete jedinečného, jemně strukturovaného povrchu celého pláště i vnitřního prostoru. Připadá vám to, jako by se vaše prsty dotýkaly zvlněné vodní hladiny nebo jemné kresby dřeva. Neobyčejný zrakový a hmatový dojem pokračuje i na touchpadu, jehož průsvitný povrch s jemnými důlky je velmi estetický, ale také praktický: snižuje tření a usnadňuje udržování touchpadu v čistotě. Když začnete psát, uvědomíte si, jak je klávesnice pohodlná díky klávesám s dostatečnými rozestupy a dobrou odezvou a také jak ergonomicky a vyváženě je navržena opěrka pro dlaně.

Nad klávesnicí je připravena řada užitečných funkcí. Jednou z nich je tlačítko „WEB“ pro rychlý přístup k na míru vytvořenému rychlému internetovému prohlížeči. Stisknutím tlačítka se během pár sekund dostanete na internet, aniž byste museli úplně startovat operační systém počítače. A rychlý není pouze přístup na internet, ale také samotné prohlížení webových stránek pomocí speciálního prohlížeče. Dalším tlačítkem je „DISPLAY OFF“, které okamžitě vypne displej z důvodu úspory energie, když na svém notebooku chcete jen poslouchat hudbu.

Díky jemným konturám a menším rozměrům oproti jiným modelům se stejně velkým displejem jsou notebooky VAIO NW kompaktní a snadno přenosné.

Ohled na životní prostředí
Vypínání displeje jedním stisknutím tlačítka „DISPLAY OFF“ a splněním požadavků přísné normy ENERGY STAR 5.0 jsou nejdůležitějšími ekologickými vlastnostmi notebooků řady VAIO NW. Ve skutečnosti však řada NW nabízí v této oblasti ještě více: v některých částech pláště jsou použity recyklované plasty, balení bylo změněno tak, aby jeho objem bylo 25 % menší než karton 15.4” modelu roku 2008 a samotný obal obsahuje 98 % recyklovaného materiálu. Úplný výčet ekologických informací o řadě VAIO NW najdete na konci této tiskové zprávy.

HD zábava snadno a rychle
Notebooky VAIO NW vám usnadní život i v dalších ohledech. Když si chcete prohlížet své soubory, nebo je někomu ukázat na velké obrazovce HD televizoru, notebook má pro vás HDMI™ výstup pro snadné připojení k televizoru jediným kabelem, který přenáší jak obrazový, tak zvukový signál. Tato vlastnost dodá vašemu životu lehkost a styl zejména ve chvílích, kdy si budete chtít dopřát zábavu v kvalitě HD – ať při sledování vašeho domácího videa, nebo při promítání fotografií.

Modely VAIO NW jsou dále vybaveny intuitivním zábavním softwarem: například Picture Motion Browser (plně vybavený program na organizaci a správu fotografií a videosekvencí), VAIO Movie Story (zábavný nástroj pro vytváření vlastních kvalitních domácích videí) a VAIO Music Box (automatický poslech hudby podle vaší nálady).

Skutečně širokoúhlý 15,5” displej s poměrem stran 16:9 znamená, že můžete mít dvě internetové stránky nebo dva dokumenty zobrazené vedle sebe a že filmy můžete sledovat v originálním formátu bez černých pruhů. Technologie Sony X-black LCD ohromí diváky výraznými kontrasty a ostrým obrazem. Přenos dat (fotografií, hudby atd.) usnadňuje množství různých portů a jejich snadná přístupnost. Notebook NW21 je vybaven třemi USB porty, sloty pro paměťové karty SD Card, Memory Stick™ a Express Card, rozhraními iLINK, WiFi, Bluetooth® a jinými.

Notebooky řady NW budou na českém trhu dostupné od 22. října 2009.

Model
VGN-NW21SF
Procesor: Intel® Core™2 Duo P7450 (2.13GHz)
Operační systém: Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Paměť: 4 GB
HDD: 500 GB (Serial ATA)
Optická mechanika: DVD+-RW/+-R DL/RAM
Displej: 15,5” X-black LCD, rozlišení 1366 x 768 (16:9)
Hmotnost a velikost: 2,7 kg, 249 mm (hloubka) x 370 (šířka) x 29,1 (výška)
Ostatní: Quick Web Access, WLAN 802.11a/b/g/Draft-N, Bluetooth®, HDMI výstup, webkamera Motion Eye

V řadě NW je k dispozici také model:

Model
VGN-NW21MF
Procesor: Intel® Core™2 Duo T6600 (2.2GHz)
Operační systém: Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Paměť: 4 GB
HDD: 500 GB (Serial ATA)
Optická mechanika: DVD+-RW/+-R DL/RAM
Displej: 15,5” X-black LCD, rozlišení 1366 x 768 (16:9)
Hmotnost a velikost: 2,7 kg, 249 mm (hloubka) x 370 (šířka) x 29,1 (výška)
Ostatní: Quick Web Access, WLAN 802.11a/b/g/Draft-N, HDMI výstup, webkamera: Motion Eye

Tiskové zprávy

Diskuse