Notebooky Toshiba Satellite T110 a Satellite T130

9. 10. 2009 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba přichází s ultrapřenosnými a stylovými notebooky Satellite T110 a Satellite T130 šité na míru svým spotřebitelům

Notebooky Toshiba Satellite T110 a Satellite T130

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nové ultratenké notebooky Satellite T110 a Satellite T130 jsou nejnovějším příspěvkem společnosti Toshiba do třídy svých ultrapřenosných notebooků. Ty jsou zaměřeny na dynamické spotřebitele, jimž není lhostejná stylovost a kteří chtějí mít notebook, ve kterém by se skloubila velmi nízká hmotnost, značná přenosnost a vysoký výkon. Nové modely dovolují na cestách praktikovat jak pasivní prohlížení obsahu, tak i tvůrčí činnost. Výjimečně vysoká životnost baterie obou zařízení dosahuje více než jednoho pracovního dne bez nutnosti nabíjení. 11,6'' (29,5 cm) Satellite T110 a 13,3'' (33,8 cm) Satellite T130 budou k dostání během čtvrtého čtvrtletí roku 2009 v Evropě, na Středním Východě a v Africe.

“Naše nové ultratenké notebooky nyní přemosťují mezeru mezi malými mini-notebooky, jako je náš Mini NB200, které jsou optimalizovány pro pasivní prohlížení obsahu a plně výkonnými ultramobilními notebooky, jako je náš Satellite U500," říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Toshiba Computer Systems Division Europe.

Krasavci k pohledání
Protože většina spotřebitelů si svých malých mobilních zařízení cení jako svých velmi blízkých společníků a chtějí, aby svým vzhledem odráželi osobnost svého majitele, jsou oba nové přírůstky k dispozici buď v elegantním provedení Precious Black nebo v nápadnější variantě Iron Red Metallic se stylově vzorovanou lesklou povrchovou úpravou. Satellite T130 je navíc k dispozici ještě ve třetí verzi s exotickým designem Luxe White Pearl se vzorem. I po otevření obě zařízení dostávají příslibu, danému hezkým zevnějškem – barevné vzory se opakují i uvnitř notebooku.

Dál… a dál… a dál
S notebooky Satellite T110 a Satellite T130, se mobilní uživatelé už nemusejí trápit tím, že jim dojde baterie, až budou na cestách. Navzdory svému kompaktnímu designu nabízí Satellite T110 celodenní používání na jedno nabití a celkově pak až 9 hodin. Satellite T130 vydrží bez nutnosti nabití ještě déle – až 11 hodin, což je dost i pro toho nejnáročnějšího uživatele.

Použitelnost se ještě zvyšuje díky vlastnostem jako je klávesnice v plné velikosti a touchpad s funkcí ovládání více prsty, která přijde vhod zejména při rolování dalších často používaných operačních funkcích. A poslední, ovšem nikoli bezvýznamnou inovací je výrazné zjednodušení nastavení sítě pomocí aplikace Toshiba ConfigFree™. Uživatelé nyní nepotřebují být počítačoví experti, aby zvládli nakonfigurovat připojení k Internetu pomocí WLAN, Bluetooth nebo mobilního telefonu.

Je čas zorganizovat si svůj život…
Obě nová zařízení jsou vybavena zbrusu novým, společností Toshiba vyvinutým balíkem aplikací, nazvaným Toshiba LifeSpace. Ten navždy skoncuje s nesystematickou změtí zástupců na plochách uživatelů a poskytne spotřebitelům vlastní způsob, jak spouštět své soubory a organizovat své každodenní činnosti nebo projekty.

Udržitelný rozvoj a ekologie v moderním životním stylu
Jakožto odpovědná součást globální podnikové sféry společnost Toshiba zajišťuje, že jsou všechny notebooky vyrobeny v souladu se směrnicí o životním prostředí RoHS a efektivně omezuje dopad na životní prostředí zákazem užívání olova, rtuti a dalších nebezpečných látek. Spotřebu energie dále pomáhá snižovat nástroj Toshiba Eco Utility a ukazuje uživatelům, kolik energie jejich notebook užívá. Toshiba Satellite T110 a Satellite T130 jsou vyrobeny v souladu s certifikátem ENERGY STAR® 5.0.

Tiskové zprávy

Diskuse