Microsoft uvedl na trh nový Exchange Server 2010

10. 11. 2009 19:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft uvedl na trh nový Exchange Server 2010

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Uživatelé se mohou těšit na vyšší bezpečnost, efektivitu a možnost úspory nákladů až o 70 procent

Microsoft celosvětově představil finální verzi Microsoft Exchange Serveru 2010, který je spolu s Windows 7 a Windows Serverem 2008 R2 součástí nové generace řešení navržených pro zvyšování produktivity a úsporu nákladů. Firmy tak již dnes mohou začít s instalací centrálního řešení pro sjednocenou komunikaci, které nabízí širokou paletu možností nasazení.

Standardní součástí Microsoft Exchange Server 2010 je vysoká dostupnost, přístup ke komunikaci z PC, webu a mobilního telefonu, komplexní uživatelské rozhraní a vylepšené možnosti kontroly, ochrany i archivace. Díky možnosti nasadit Microsoft Exchange Server 2010 na levnější disky s větší kapacitou se uživatelé mohou těšit i na zvětšení e-mailových schránek, a to až v řádu gigabitů.
„Již dnes uživatelé Microsoft Exchange Serveru 2010 potvrzují úspory ve výši až 70 % nákladů. Díky univerzálnímu Inboxu, který umí přijímat e-maily, hlasové, rychlé i textové zprávy bez ohledu na právě využívané zařízení, uživatelé potvrzují i zvýšení produktivity o více než 20 %,“ hodnotí hlavní přínosy nového Exchange Serveru 2010 Aleš Růžička, manažer divize Information Worker ze společnosti Microsoft.
Hlavní výhody Exchange Serveru 2010:
• Nižší náklady, větší rozsah e-mailové schránky - díky až 90% snížení nároků na výkon disků je možné používat levnější SATA disky, které umožní zvětšit kapacitu e-mailových schránek.
• Stále čistý Inbox - každý e-mail může mít nastaven datum platnosti. Po jeho uplynutí se e-maily smažou, přesunou do osobního archivu, nebo na ně bude aplikována politika pro uchovávání.
• Systém včasného varování (MailTips) - upozorní uživatele na skutečnosti, které vyplynou z odeslání e-mailu. Například pomůže předcházet situacím, kdy byly interní e-maily omylem odeslány mimo firmu.
• Konverzační zobrazení - pro zpřehlednění množství zpráv umožňuje Microsoft Exchange Server 2010 seřadit e-maily dle konverzací, a vytvořit tak jednu přehlednou zprávu, která obsahuje veškerou dostupnou komunikaci ve všech složkách Outlooku.
• Omezení rizika - komunikace je automaticky zabezpečena a citlivé údaje bez autorizace neopustí firmu. Nový systém osobního archivu eliminuje lokální PST soubory. IT správce může delegovat práva na prohledávání mailboxů napříč firmou nebo definované administrátorské činnosti pověřeným osobám.
• Zvýšení mobility - Exchange Server 2010 spolupracuje s více než 200 mobilními zařízeními, včetně zařízení bez operačního systému Windows Mobile. Prostřednictvím mobilního telefonu je k dispozici e-mail, kalendář a kontakty, ovládání je podobné jako v Microsoft Office Outlook, Outlook Web Access nebo Windows Mobile.
Pokud si chcete nový Microsoft Exchange Server 2010 vyzkoušet, nebo se dozvědět více informací, navštivte stránky http://www.microsoft.cz/exchange/2010 .

Tiskové zprávy

Diskuse