UMAX eGreat EG-R1- Full HD Media Tank

10. 11. 2009 19:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Full HD Media Tank pod 3.000,-

UMAX eGreat EG-R1- Full HD Media Tank

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Multimediální přehrávače, schopné zpracovat dostupná multimediální data, si již našli své místo na trhu zejména díky vzrůstající penetrací rychlého internetu a především kvalitních televizí s vysokým rozlišením. Po úspěšném uvedení těchto zařízení na český trh UMAX uvádí další předvánoční novinku s označením eGreat EG-R1. Tato novinka s důrazem zejména na atraktivní cenu zachovává skvělou kompatibilitu video a audio formátů, nadprůměrnou konektivitu, kompletní česku lokalizaci a snadnou implementaci v domácí lokální síti.
Základem eGreatu EG-R1 je zcela nový chip Realtek 1073 (400MHz), který je více než důstojným konkurentem procesorům řady Sigma Designs. Díky použité technologii zvládá nový eGreat většinu dostupných audio/video formátů a kodeků včetně populární Matrošky. Problémy mu nečiní ani Blue-Ray formáty BDMV a BD ISO. Méně zkušení uživatelé ocení rychlý start a odezvu systému a také jednoduché uživatelské rozhraní s českou lokalizací. Skvělá je práce s titulky přímo při přehrávání videa s možností nastavit velikost, barvu, kódování (nechybí CP1250 ani UTF-8) a další atributy. Díky funkci „Time seek“ lze vyhledat konkrétní úsek filmu buď pomocí zadání příslušného času nebo na zobrazené časové ose.
Konektivita tohoto modelu je nadstandardní. Na zadní straně jsou umístěny audio a výstupy, mezi nimiž nechybí HDMI 1.3a (až 1080P), komponentní/ kompozitní výstupy, digitální optický a koaxiální výstup, LAN 10/100 i USB Slave port pro připojení k PC. Na boční straně přehrávače je vyveden SATA konektor pro přímé připojení pevného disku. Dále dva USB porty pro připojení externích zařízení jako je USB Flash disk nebo DVD mechanika apod. Nechybí e-SATA konektor. V lokální síti lze streamovat data z jiných síťových zdrojů (PC, NAS servery apod.) díky vestavěnému Samba a uPnP protokolu. V počítačové síti je EG-R1 zobrazen jako další sdílené zařízení. Data lze tedy přenášet po síti přímo z PC do přehrávače.

Cena eGreat EG-R1 je stanovena na atraktivních 2.990 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse