HP Total Care - řešení malých a středně velkých firem

14. 10. 2009 19:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řešení HP rozvíjejí možnosti podnikání malých a středně velkých firem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP dnes představila řešení, která mají malým a středně velkým firmám (SMB) pomoci zlepšit zabezpečení dat, maximalizovat produktivitu a minimalizovat podnikatelské riziko při současném výrazném snížení nákladů a spotřeby energie.
Nová nabídka rozšiřuje portfolio služeb HP Total Care, jež pomáhají malým a středním firmám řídit, chránit a rozvíjet jejich podnikatelskou činnost.
„Pokud právě nyní investují malé a střední firmy do nových IT řešení, zajistí si silnější tržní pozici, a budou mít více příležitosti k dalšímu růstu a prosperitě v době, kdy se ekonomika odrazí od svého dna,” řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP Enterprise Storage, Server and Networking pro Českou republiku. „Dnešním oznámením pokračuje HP ve strategickém rozšiřování své nabídky v oblasti Total Care, zaměřené zejména na uspokojení rostoucích potřeb SMB zákazníků.“
„Za poslední čtyři čtvrtletí jsme analyzovali tisíce malých a středně velkých firem ve více než dvanácti zemích a zjistili jsme, že současná ekonomika výrazně změnila způsob, jakým tyto firmy nakupují technologické produkty a služby,“ řekl Anil Miglani, hlavní viceprezident agentury AMI-Partners. „Po skončení globální recese budou malé a střední firmy důsledně chránit stávající investice do technologií a zároveň investovat do nových, aby dosáhly dalšího růstu a posílily vztahy se zákazníky. HP je dobře připraveno, aby SMB zákazníkům pomohlo tohoto vyváženého růstu dosáhnout prostřednictvím komplexního portfolia Total Care.“
Zlepšení zabezpečení a řízení rizik
Pro SMB firmy, jež potřebují vyšší úroveň zabezpečení, aby spolehlivě chránily svá data a udržely hladký chod nejdůležitějších systémů, představilo HP tato nová řešení:
• Aby se výrazně zlepšila dostupnost systémů a zároveň snížilo riziko spojené s porušením zabezpečení a úniku dat, nabízí HP řešení HP Total Care Business Risk Mitigation (Zmírnění podnikatelského rizika v rámci HP Total Care), které přináší přizpůsobitelné konfigurace serverů, úložných a síťových produktů i služeb pro zabezpečení. Při nasazení tohoto řešení a využití nejlepších postupů pro řízení dat mohou malé a střední firmy snížit výpadky systémů až o 85 %.(1)
• Pro cenově dostupnou správu dat v menších firmách umožňuje řada produktů HP StorageWorks X500 Data Vault (s cenami od 699 USD)(2) zůstat konkurenceschopnými díky vylepšení ochrany důležitých obchodních dat a automatizaci zálohování. Menším firmám, které mají do deseti klientských PC, umožňuje ukládat informace na centrálním místě a snadno sdílet soubory z kanceláří či odkudkoli na světě díly vzdálenému přístupu. Majitelé firem mohou také ušetřit náklady díky nízké nákupní ceně, která je až o 22 % nižší než u srovnatelných řešení.(3)
• HP StorageWorks X3000 Network Storage Systems High Availability Bundles (Balíčky vysoké dostupnosti pro síťové úložné systémy HP StorageWorks X3000) kombinují hardware a software do účinného řešení sdíleného úložiště tak, aby byla zajištěna maximální provozuschopnost všech komponent. Tyto balíčky jsou založeny na síťových úložištích HP StorageWorks X3000 a diskových polích HP StorageWorks MSA2000 G2 a výrazně zvyšují efektivitu díky automatické eliminaci duplicitních souborů, ochraně před poruchami disků a zkrácení doby nastavení až o 50 %.(4) Toto řešení pomáhá firmám udržet náklady pod kontrolou, protože nevyžaduje další licenční poplatky za síťové protokoly, replikaci souborů či schopnosti snímkování.
Zvýšení produktivity, snížení nákladů
Pro další úsporu nákladů, zvýšení produktivity a snížení bezpečnostních hrozeb představilo HP další dvě novinky:
• Díky řadě nových přepínačů HP ProCurve 1810G mohou firmy dosáhnout lepší administrativní produktivity. Tato řada nabízí cenově dostupné možnosti gigabitového připojení, které lze spravovat bez potřeby velkého počtu specializovaných pracovníků, bezvětrákovou konstrukci pro tichý provoz, jednoduchou montáž pro snadné umístění na jakémkoli místě a možnosti pokročilého síťového zabezpečení. Osmiportový model navíc disponuje rovněž možností napájení po datovém síťovém kabelu (Power-over-Ethernet), aby jej bylo možné provozovat i v místech bez snadno dostupných elektrických zásuvek. Nová řada přepínačů navíc obsahuje doživotní záruku ProCurve Lifetime Warranty(5), díky níž mohou zákazníci jednodušeji kontrolovat celkové investice do síťových přístrojů.
• HP ProBook 5310m Notebook PC představuje cenově dostupný, lehký a výkonný notebook, jehož cena začíná na 699 USD.(2) Jedná se o nejtenčí notebook s plnohodnotným výkonem na světě – jeho tloušťka je pouhých 2.29 cm a hmotnost 1.68 kg. Svou mobilitou se ideálně hodí pro uživatele, kteří často cestují a pracují mimo kancelář, navíc dosahuje sedmihodinové výdrže baterie,(6) je vybaven LED displejem s vysokým rozlišením a úhlopříčkou 13,3 palců, a výkonným procesorem se sníženou spotřebou. Díky užitečné funkci HP QuickWeb mohou uživatelé již během několika sekund(7) po zapnutí notebooku uživatelé využívat přístupu na internet.
Lepší tisk a snížení spotřeby energie
Pro malé a střední firmy, které si chtějí udržet růst za přijatelnou cenu a zároveň minimalizovat dopad na životní prostředí, představila společnost HP nová řešení tisku a online marketingu:
• Řada tiskáren HP Color LaserJet Professional CP5220, dostupná aktuálně v obchodních sítích v Evropě a Asii, nabízí výjimečnou kvalitu tisku a síťový provoz pro menší pracovní kolektivy za přijatelnou cenu. Jde o první tiskárnu, která nabízí špičkovou „inteligentní“ technologii HP Auto-Off Technology, která neustále monitoruje, zda neprobíhá žádný tisk, a automaticky upravuje natavení napájení. Tato novinka v řadě tiskáren HP LaserJet staví na 25 letech vedoucího tržního postavení v inovacích, kvalitě, výkonu a spolehlivosti, a určuje „zlatý“ standard pro firemní tisk.
• Aby dokázaly malé a střední firmy snadno zvolit pro ně nejvhodnější tiskové řešení HP LaserJet, představilo HP nová označení. Zákazníci z řad SMB firem si nyní mohou vybírat z komplexní řady tiskáren HP LaserJet „Professional“, zaměřené na co nejvýhodnější poměr cena/výkon, zatímco větší organizace si mohou vybírat z nejvýkonnějšího portfolia HP LaserJet „Enterprise.“
• Pro maximálně efektivní spojení firem s jejich zákazníky uvedla společnost HP novou verzi webové služby MarketSplash by HP. Zákazníci používající tiskárny a osobní počítače HP nyní mohou zdarma stahovat a upravovat stovky šablon brožurek, letáků či vizitek v profesionální kvalitě a tisknout je přímo ve firmě. V nejbližších týdnech nabídne služba MarketSplash i možnost provedení tisku, (8) která zákazníkům umožní výběr místního poskytovatele tiskových služeb.
• HP spojilo své síly s Yahoo!, (8) aby malým firmám společně pomohli snadno a za přijatelnou cenu budovat soudržnou identitu značky napříč různými online a offline marketingovými funkcemi. Prostřednictvím služby HP Creative Studio, stránek HP Total Care a portálu Yahoo! Small Business mohou zákazníci využívat speciální nabídky zahrnující webový hosting za pouhých 7,46 USD měsíčně(2) či přistupovat ke službám pro tvorbu vlastního designu, které nabízí služba Logoworks by HP, a vytvořit si profesionální webové stránky.
Nové služby a nabídky financování
Pro doplnění svých nových řešení představilo HP služby a nabídky financování, které malým a středním firmám pomohou s nákupem, používáním a správou IT zdrojů: (8)
• Pro snazší řízení nákladů a usnadnění nákupů nabízí HP malým a středním firmám flexibilní řešení financování pro nasazení nejmodernější technologie a služeb HP prostřednictvím HP Financial Services – dceřiné společnosti pro leasingové služby a řešení životního cyklu hospodaření s dlouhodobým majetkem. Až do 31. října 2009 mohou malé a střední firmy využít programu Economic Recovery Lease, který nabízí 36měsíční plán s možnostmi nákupu za fixní ceny.
• Až do 31. prosince 2009 mohou malé a střední firmy získat až 1 000 USD v hotovosti zpět, pokud si koupí novou tiskárnu HP LaserJet, Officejet Pro nebo Scanjet a recyklují starou tiskárnu prostřednictvím programu HP Trade-in and Save Program. Za posledních šest měsíců dosáhlo HP prostřednictvím tohoto programu tržeb ve výši téměř 16 milionů USD a prodalo více než 17 000 jednotek.
Nové nabídky pro obchodní partnery
HP také představilo nové nabídky pro malé a středně velké firmy dostupné v síti jeho partnerů, včetně produktů dostupných pouze přes partnerský kanál, programů řízených tiskových služeb (Managed Print Services) vedených v rámci distribučního kanálu a řešení certifikovaných společností HP, které malým a středně velkým firmám umožňují lépe konkurovat na dnešním trhu. Nabídky zahrnují tyto novinky:
• Produkty dostupné prostřednictvím partnerského kanálu se nejprve zaměří na oblasti pracovních postupů, zabezpečení zpracování obrázků, tisku, monitorování úloh a správy zařízení.
• Větší investice do nástrojů a programů, které distribučním partnerům umožňují nabízet řízené tiskové služby svým zákazníkům. Společnost HP navázala nové vztahy s předními firmami, které nabízejí řízenou tiskovou infrastrukturu a služby k dalšímu prodeji distribučními partnery s přidanou hodnotou. V Evropě společnost HP vytváří integrovanou platformu a sestavuje síť partnerských služeb, které distributorům umožní prodávat smluvní nabídky tisku i služby s vyšší hodnotou, které dříve malým a středně velkým firmám nebyly dostupné.
• Certifikovaná řešení pro distribuční kanál, která zahrnují školení partnerů, zajišťování zdrojů produktů a technickou podporu pro vybraná nezávislá řešení prodejců softwaru v rámci programu HP Solutions Business Partner Program.
Další informace o rozšířené nabídce Total Care společnosti HP pro malé a střední firmy jsou k dispozici na www.hp.com/go/CompetitiveEdge.

Tiskové zprávy

Diskuse