Objektiv Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR

14. 10. 2009 19:32    Rubrika: Tiskové zprávy

S objektivem Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR budete mít vše v dosahu

Objektiv Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nikon Europe s potěšením uvádí nový kompaktní a lehký makroobjektiv formátu DX s vysoce kvalitní optikou, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR. Objektiv je vybaven systémem redukce vibrací Nikon druhé generace (VR II), nabízí největší měřítko zobrazení 1:1 a je ideální vstupenkou do světa makrofotografie.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories and Software u společnosti Nikon Europe, říká: „Objektivy, jako je tento, nabízejí v porovnání se standardními objektivy dodávanými v sadách s fotoaparáty skutečně výrazné tvůrčí výhody. Objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR je malý a lehký a je vhodným doplňkem digitálních jednookých zrcadlovek, jako jsou přístroje D90 a D5000“.

Přibližte se a buďte připraveni
Objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR je ideálním vybavením pro nováčky v oblasti makrofotografie. Nabízí největší měřítko zobrazení 1:1 a umožňuje fotografům pořizovat živě působící snímky jemných detailů až po miniaturní strukturu květů nebo křídel hmyzu. Navíc je objektiv vybaven systémem redukce vibrací VR II poskytujícím stabilní obraz v hledáčku pro komfortní tvorbu kompozice snímků a dosažení ostřejších výsledků při použití dlouhých časů závěrky nebo při záznamu videoklipů.

Vyvážené provedení s vynikající skladností
Objektiv formátu Nikon DX se vyznačuje kompaktní konstrukcí s nízkou hmotností a je optimálním doplňkem například digitálních jednookých zrcadlovek Nikon D90 a D5000. Obrazový úhel objektivu odpovídá objektivu s ohniskovou vzdáleností 127,5 mm u kinofilmu a formátu FX a oproti standardně dodávaným objektivům je ideální pro portréty a momentky.

Kvalitní vybavení
Osvědčená optická skla Nikon ED s extrémně nízkým rozptylem světla zaručují vysoký kontrast
a atraktivní reprodukci rozostřeného pozadí snímků, která je podpořena rovněž 9lamelovou clonou s téměř kruhovým otvorem. Ultrazvukový zaostřovací motor zaručuje plynulé a diskrétní automatické zaostřování a neotáčející se přední člen objektivu umožňuje snadné použití zábleskového příslušenství upevňovaného na objektiv, jako je sada makroblesků SB-R1C1 Macro Lifting kit.

Specifikace
Ohnisková vzdálenost:: 85 mm
Světelnost/nejvyšší clonové číslo Světelnost: f/3,5 Nejvyšší cl. číslo: f/32
Konstrukce: 14 čoček/10 členů (jeden optický člen z ED skel)
Obrazový úhel 18°50′
Počet lamel clony: 9 (s optimalizovaným tvarem)
Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: 0,286 m
Průměr filtrového závitu: 52 mm (neotáčí se)
Průměr \xD7 délka: Cca 73 \xD7 98,5 mm

Hmotnost: Cca 355 g

Objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR bude na trhu od 4. prosince 2009. Předpokládaná maloobchodní cena je 13 690 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse