Notebooky Lenovo ThinkPad SL

19. 10. 2009 16:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Bohaté multimediální funkce v novém stylu pro práci i zábavu

Notebooky Lenovo ThinkPad SL

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Lenovo uvádí na trh nejnovější přírůstky své řady notebooků ThinkPad SL - 14palcový ThinkPad SL410 a 15palcový SL510 - navržené speciálně pro podnikatele a malé podniky (SMB). Tyto notebooky s vysokým výkonem a mnoha speciálními funkcemi poskytují nejen lepší zážitky při sledování 16:9 displeje s vysokým rozlišením, ale jsou i optimalizovány pro komunikaci pomocí protokolu Voice over Internet (VoIP). Pro lepší využití jsou též vybaveny touchpady s funkcí multitouch.
„Vytvořili jsme nejnovější notebooky ThinkPad SL, abychom splnili jedinečné potřeby malých firem a podnikatelů, jako je odolnost, spolehlivost a výkon a potřebu zůstat produktivní všude tam, kde se právě nalézáte," řekl Jerry Paradise, marketingový ředitel produktové řady ThinkPad společnosti Lenovo. „Průnik technologií určených pro práci i zábavu dává podnikatelům a malým firmám to nejlepší z obou světů v jednom cenově dostupném přístroji, navíc jištěné plným servisem a nabídkou podpory Lenovo."
Technologie určené pro práci i pro zábavu
S hmotností přibližně o 10 procent menší, než mají předchozí modely (ThinkPad SL410 začíná na 2,3 kg), a při tloušťce 3,2 – 3,6 cm jsou tyto notebooky ideálními společníky pro zaneprázdněné a stále cestující malé a střední podnikatele. Díky výkonu procesorů Intel Core2 Duo a volitelně i grafiky ATI Mobility Radeon 4570 se mohou uživatelé všestranných ThinkPadů SL410 a SL510 na své notebooky plně spolehnout při obchodních jednáních, prodejních ukázkách nebo multimediálních prezentacích. Po práci pak mohou díky notebookům relaxovat při sledování filmů ve vysokém rozlišení, upravovat rodinné fotografie nebo se spojit se svými přáteli prostřednictvím sociálních sítí.
Pro podporu vynikajícího zobrazení jsou notebooky ThinkPad SL410 a SL510 jako první v řadě ThinkPad SL vybaveny širokoúhlým displejem formátu 16:9 s LED podsvícením. Technologie VibrantView a Anti-Glare navíc poskytují jasné, zářivé barvy a rovněž snižují odlesky. Pro ještě intenzivnější zážitky z vysokého rozlišení jsou vybrané modely vybaveny BluRay/DVD mechanikami. Notebooky ThinkPad SL410 a SL510 také podporují externí monitory s vysokým i standardním rozlišením pomocí integrovaných HDMI a VGA výstupů. Dále zahrnují nové touchpady s funkcí multitouch, které umožňují pomocí gest provádět běžné úkoly, jako je zvětšování, zmenšování a otáčení obrázků.
“Vždy online” s 3G konektivitou a komunikace
Notebooky jsou vybaveny síťovým WiFi a Ethernet adaptérem a volitelně i rozhraním s technologií Bluetooth. S důrazem na silný zážitek z VoIP komunikace optimalizovala společnost Lenovo notebooky zvýšením rozlišení kamery na dva megapixely, přidáním tlačítka pro ztlumení mikrofonu na klávesnici a zdokonalením digitálního mikrofonu pro čistší a zřetelněji znějící konverzaci. Notebooky také zahrnují Intel High Definition Audio, díky němuž dosahuje zvukový výstup kvalit přídavné zvukové karty. Ten umožňuje rozdělit audio výstup na více kanálů a vyhnout se výpadkům zvuku nebo praskání pomocí vyhrazené šířky pásma.
Podporované díky software a službám
Řada ThinkPad SL tvoří základ komplexní sady počítačových řešení společnosti Lenovo pro podnikatele a malé firmy, včetně robustních služeb, užitečných softwarových řešení a různorodé nabídky hardwaru, jako jsou např. Lenovo ThinkServers. Řada notebooků ThinkPad SL je vybavena technologií Lenovo ThinkVantage Technologies (TVTs) – hardwarových a softwarových nástrojů, které jsou zvláště užitečné pro uživatele z malých a středních podniků, které nemají často k dispozici specializovanou podporu IT oddělení. Tyto nástroje usnadňují kritické činnosti, jako je připojení k internetu, správa hesel, obnovení dat a aktualizace notebooku. Notebooky obsahují řadu ThinkVantage technologií, včetně Access Connections, Client Security Solutions, Rescue and Recovery, Presentation Director a System Update.
Zelený hardware
Lenovo pokračuje pomocí notebooků ThinkPad SL410 a SL510 v rozšiřování portfolia svých ekologicky šetrných produktů. Jedná se o první notebooky ThinkPad, které jsou částečně zhotovené ze spotřebitelsky recyklovaných materiálů, jako jsou plastové lahve od limonád a balených vod, tedy odpadu, který obvykle skončí na skládce. Jsou to také notebooky hodnocené u Electronical Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) třídou Gold a mají ohodnocení Energy Star 5.0. Ostatní ekologické atributy notebooků zahrnují např. displeje bez rtuti nebo program opakovaného využití transportních obalů.
Ceny a dostupnost
Cena modelu ThinkPad SL410 bude od 13.990 Kč bez DPH, cena modelu ThinkPad SL510 od 11.990 Kč bez DPH.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/LenovoCZ.

Tiskové zprávy

Diskuse