Notebook ASUS N51V - první s certifikátem uhlíkové stopy

20. 10. 2009 20:07    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS vyrobil první notebook na světě s certifikátem uhlíkové stopy

Notebook ASUS N51V - první s certifikátem uhlíkové stopy

Notebook ASUS N51V je prvním notebookem na světě, který získal certifikaci uhlíkové stopy (PAS 2050:2008) i certifikaci EPD (Environmental Product Declaration). Označení těmito certifikáty potvrzuje snahu společnosti ASUS o omezení dopadu výroby počítačů na životní prostředí. ASUS je též prvním tchajwanským výrobcem, jehož produkty získaly značku EU Flower.

První notebook, který získal certifikaci uhlíkové stopy
Ekologická politika společnosti ASUS si klade za cíl zmírnění klimatických změn a snižování uhlíkové stopy v produktech ASUS a dále omezení emisí uhlíku v továrnách společnosti. Notebook ASUS N51V splňuje normu ISO 14025 Environmental Labels and Declarations – Type III Environmental Declarations, a proto se stal prvním notebookem, který získal certifikaci EPD. Programu EPD hodnotí celkem pět fází životního cyklu produktu – materiály, výroba, použití, transport a likvidace – a následně určuje přesné množství přímých i nepřímých emisí skleníkových plynů během jednotlivých fází. Proces a data poté ověřuje společnost DNV (Det Norske Veritas). Notebook ASUS N51V v tomto náročném procesu uspěl a získal certifikát PAS 2050:2008.

„Naším cílem je nabízet zákazníkům co nejlepší, a přitom zároveň k životnímu prostředí co nejpřívětivější produkty,“ řekl Jonney Shih, předseda představenstva ASUS. „Chceme uživatelům nabídnout lehčí, tenčí a energeticky efektivnější produkty, které šetří energii, jsou elegantní a dobře přenosné,“ dodal Jerry Shen, výkonný ředitel společnosti ASUS.