Apple iPod touch na linkách ČSA

21. 10. 2009 16:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Zábava v oblacích s Apple iPodem touch

Apple iPod touch na linkách ČSA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dlouhou chvíli při cestování letadlem společnosti Czech Airlines vám nyní ukrátí osobní přehrávače iPod touch

Společnosti Apcom a Czech Airlines oznámily, že cestující mohou za letu v business třídě požádat o bezplatné zapůjčení palubních osobních multimediálních přehrávačů iPod touch. Přístroje jsou naplněny multimediálním obsahem, který má cestujícím zpříjemnit cestu na krátkých a středně dlouhých tratích. V rámci služby Skyview je na palubách strojů ČSA připraveno zatím celkem osmdesát pět iPodů.

Všechno, co cestující pro vítané zpestření letu musejí udělat, je vyžádat si přístroje od letušek, které je přinesou včetně nových, nepoužitých sluchátek. V každém přístroji jsou v offline režimu (tj. není připojen k Internetu) nainstalovány různé hry a aplikace, které skýtají aktivní zábavu. Ti cestující, kteří dávají přednost zábavě pasivní, jistě ocení, že iPod touch na palubách ČSA jsou naplněny hudbou dodanou společností Bonton a mohou si vybírat z desítek hudebních alb nejrůznějších žánrů. Dále jsou v každém zařízení iPod touch nahrány čtyři filmy (také od Bontonu), které lze sledovat jak v češtině, tak i v angličtině. K probírání se médii cestující využijí buď přímého hledání pomocí virtuální klávesnice, nebo listování obaly jednotlivých alb fotografií nebo hudby, seřazenými podle různých kritérií, dostupná je i známá funkce coverflow. To vše pomocí intuitivního dotykového ovládání a displeje, který mění orientaci podle toho, jak je iPod natočen.

ČSA plánuje další rozšíření této služby, počet iPodů chce rozšířit až na 500 kusů. Potom budou mít možnost zapůjčení iPodů i zákazníci v economy třídě (za mírný poplatek) a služba bude rozšířena i na ty nejdelší trasy, kde nějaké to rozptýlení přijde obzvláště vhod.

Tiskové zprávy

Diskuse