Dálkové ovládání pro digitální fotoaparáty Canon

21. 10. 2009 15:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Přenos snímků z fotoaparátu do počítače, na externí pevný disk nebo FTP server bude nyní jednodušší a bezpečnější. WFT-2E II i WFT-4E II podporuje ověřování WPA2-PSK a šifrování AES v bezdrátových sítích. Jako součást standardní výbavy také nabízejí šifrování IPsec pro kabelové i bezdrátové sítě, jež zajišťuje ochranu osobní IP adresy fotografa.

Dálkové ovládání pro digitální fotoaparáty Canon

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění





Dálkové ovládání fotoaparátu
WFT-2E II a WFT-4E II dovolují fotografům komunikovat s jejich fotoaparátem na dálku několika různými způsoby. S pomocí obslužného softwaru EOS Utility mohou prostřednictvím síťového připojení snadno procházet a ovládat širokou řadu nastavení fotoaparátu. EOS Utility nabízí fotografům možnost ovládat fotoaparáty EOS a pořizovat snímky na dálku. Je tak velkým pomocníkem pro studiové fotografy, kteří požadují přesné ruční nastavení a možnost snímání záběrů pro jejich okamžitou kontrolu na velkém monitoru, a také pro sportovní fotografy v případech, kdy používají složitější instalace s několika fotoaparáty pro zdárné zachycení požadovaných záběrů.
WFT Server plně využívá internetové prohlížeče založené na technologii Java, a nabízí tak fotografům více možností pro změnu nastavení fotoaparátu, jako je ISO, zaostření, clony a rychlosti závěrky, z počítače nebo přenosných bezdrátových zařízení, např. PDA nebo smartphone. Tak mohou fotografové ovládat své fotoaparáty na cestách nebo na odlehlých místech, kde by použití počítače bylo nepraktické. Do jednoho fotoaparátu lze získat přístup až ze tří různých počítačů nebo mobilních zařízení, což fotografům umožňuje pohodlnou a flexibilní kontrolu na jejich prací.
Tato nová zařízení pro přenos souborů nabízejí profesionálním fotografům vyžadujícím efektivnější snímání fantastických záběrů vyšší úroveň fotografování na dálku. Prostřednictvím propojené funkce fotografování lze bezdrátově připojit až deset pomocných slave fotoaparátů k hlavní jednotce vzdálené až 100 m. Hlavní fotoaparát pak spouští činnost pomocných slave fotoaparátů, čímž umožňuje specializovaným fotografům, jako jsou sportovní fotoreportéři nebo fotografové živé přírody, zachytit snímaný objekt z mnoha různých úhlů.
Připojení
WFT-2E II a WFT-4E II nabízejí snadné nastavení bezpečné bezdrátové sítě pomocí WPS (WiFi Protected Set-up) nebo průvodce, s jehož pomocí fotografové v několika snadných krocích připojí fotoaparát k jakékoliv dostupné síti. WFT-2E II a WFT-4E II splňují požadavky standardů 802.11b a g, a také stabilnějšího bezdrátového standardu 802.11a využívaného na mnoha významných sportovních událostech, např. na olympijských hrách. Disponují rovněž integrovaným portem Ethernet LAN, který umožňuje vysokorychlostní kabelové připojení.
Díky USB portu a funkci hostitele pak fotografové mohou provést připojení několika doplňků včetně Bluetooth donglu pro bezdrátové připojení k GPS, jež jim dovolí opatřit snímky geografickým údaji. K dalším možnostem patří přímé připojení k GPS zařízení s podporou rozhraní USB nebo externího pevného disku jako přídavného prostoru pro ukládání snímků, což přispívá k výraznému zlepšení workflow fotografů.
Dostupnost
WFT-2E II a WFT-4E II budou uvedeny do prodeje v prosinci 2009.
V době uvedení produktů na trh budou na webových stránkách společnosti Canon Europe k dispozici aktualizace firmwaru pro EOS 5D Mark II (pro WFT-4E II), EOS-1D Mark III a EOS-1Ds Mark III (pro WFT-2E II).

Tiskové zprávy

Diskuse