NAS servery Umax QNAP TS-110 a TS-210

21. 10. 2009 15:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Levně na data v síti s iSCSI target servisem

NAS servery Umax QNAP TS-110 a TS-210

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Umax ve spolupráci s taiwanskou společností QNAP Systems uvádí na český trh jedno a dvoudiskové All-in-One NAS servery QNAP TS-110 s TS-210, které jsou zejména díky poměru cena/ výkon/ a řadou skvělých funkcí známých z vyšších řad QNAP serverů určeny pro domácí a kancelářské prostředí. Obě novinky mají implementovaný iSCSI target servis dovolující uživatelům vytvořit dedikovaný virtuální diskový prostor ( až 8 iSCSI zařízení) na NAS serveru pro lokální PC nebo aplikační servery. ISCSI zařízení lze formátovat jako souborový systém a využít jako další lokální disky.

Srdcem serverů jsou procesory Marvell 800 MHz a 256MB DDRII pamětí. Kombinace designu, spolehlivosti, nízkého příkonu a velmi dobrého výkonu předurčuje oba tyto servery pro nasazení v domácím a kancelářském prostředí 24 hodin denně , 7 dní v týdnu.

TS-110 a TS-210 jsou kromě iSCSI vybaveny další řadou funkcí a lze je využít např. jako file server, FTP server, backup server, web server (na bázi phpMyAdmin) nebo, print server. Zabudovaný download station slouží pro rychlé stahování dat z internetu (Bittorent/FTP/HTTP,eMule) bez použití PC. Oba NAS servery lze skvěle využít pro domácí multimediální zábavu jako media servery pro sdílení filmů, fotek a muziky v lokální počítačové síti. Stačí připojit herní konzole typu Sony PS3, Xbox 360 nebo použít jiné high definition síťové přehrávače ( např.QNAP NMP-1000, Xtreamer, eGreat M34A, MvixPVR apod.).

Navíc lze oba modely využít také jako kamerové monitorovací systémy pro zabezpečení objektů a bytů. Lze připojit až dvě IP kamery a sledovat obraz odkudkoliv na internetu nebo spustit automatické nahrávání videí z těchto kamer.
I tyto novinky přichází s unikátním softwarem, jehož verze 3.1 je zabudována do serveru jako firmware a přichází s řadou nových funkcí včetně podpory virtuálních disků (až 8 virtuálních disků přes SCSI rozhraní). Tento nový firmware 3.1 byl vyvinut s kompletně novým uživatelským rozhraním na bázi AJAXu, které dovoluje snadnější konfiguraci a instalaci těchto zařízení přes webové rozhraní i méně technicky zdatným uživatelům. Koncem října by měla být k dispozici i verze firmwaru lokalizovaná do češtiny.

Cena jednodiskového TS-110 je stanovena na 4.490 Kč s DPH. Dvoudiskový model TS-210 stojí 5.990 Kč s DPH. Na trh jsou oba modely dodávány bez disků (podporují až 2 TB SATA disky).

Tiskové zprávy

Diskuse