Apple odhalil další novinky

22. 10. 2009 13:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple má novinky na světě

Apple odhalil další novinky

Společnost Apple odhalila další novinky - nový iMac, bílý MacBook 13‘ a Magic Mouse – první myš s ovládáním více prsty.

Společnost Apple dnes odhalila novou řadu iMaců®, vybavených lesklými podsvícenými LED displeji s úhlopříčkami 21,5 a 27 palců a oznámila vylepšení MacBooku® o jednolitý, polykarbonátový design obsahující podsvícený LED displej, skleněný trackpad vybavený ovládáním více prsty (Multi-Touch™) a přelomovou baterií Apple pro až sedmihodinový provoz. Dále společnost Apple představila bezdrátovou myš Magic Mouse, první počítačovou myš na světě, jež využívá revolučního ovládání více prsty.

Nový iMac se pyšní lesklým podsvíceným LED displejem o poměru stran 16:9, což jej činí ideálním pro sledování filmů ve vysokém rozlišení, televizních pořadů z iTunes®, nebo svých vlastních videí vytvořených pomocí iLife®. Nový iMac je vybavený 21,5’’ displejem s nativním rozlišením 1920x1080 nebo větším 27’’ displejem s úctyhodným rozlišením 2560x1440 a oba modely jsou vybaveny technologií IPS k zachování konzistence barev i na velkých displejích. iMacy jsou také vybaveny nejnovějším operačním systémem Snow Leopard a také revoluční myší Apple Magic Mouse. iMac vybavený procesorem Intel Core 2 Duo s frekvencí začínající na 3,06 GHz bude dostupný prostřednictvím autorizovaných prodejců Apple. iMacy vybavené čtyřjádrovými Core i5 či Core i7 k až dvojnásobnému výkonu budou k dispozici v listopadu 2009.

Nový MacBook, vybavený nyní novým širokoúhlým podsvíceným LED displejem, jedinečným trackpadem s technologií Multi-Touch™ pro preciznější ovládání pomocí více prstů a vestavěnou baterií, jež nabízí až sedmihodinový bezdrátový provoz a až 1 000 nabití (trojnásobek výdrže běžných notebookových baterií), je ideální pro studenty a nové uživatele počítačů Mac®.

Nová přelomová bezdrátová myš Apple Magic Mouse je vybavena technologií Multi-Touch™, představenou poprvé na produktech iPhone®, iPod touch® a trackpadech notebooků Mac®. Myš tak má namísto tlačítek, rolovacích koleček a kuliček hladký dotykový povrch k dokonalému ovládání aplikací. Myš Magic Mouse je vybavená laserovým snímáním povrchu a bezdrátovou technologií přijímající signál. Magic Mouse vyžaduje operační systém Mac OS X Leopard® verze 10.5.8 nebo novější.