HP oznamuje spolupráci se společností Sony Ericsson

22. 10. 2009 17:03    Rubrika: Tiskové zprávy

HP oznamuje spolupráci se společností Sony Ericsson

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

HP Enterprise Services,(1) divize společnosti Hewlett-Packard, dnes oznámila uzavření pětiletého kontraktu se společností Sony Ericsson Mobile Communications, která bude po dobu trvání smlouvy využívat technologie a služby od HP. Řešení HP pomohou společnosti Sony Ericsson Mobile Communications výrazně snížit náklady, zvýšit produktivitu zaměstnanců a zefektivnit vývoj nových produktů.

Na základě nové smlouvy bude HP poskytovat služby a IT infrastrukturu, včetně zajištění provozu serverů a datových úložišť Sony Ericssonu po celém světě. Kromě toho bude HP i nadále poskytovat globální servisní služby pro zaměstnance Sony Ericssonu a podporu již využívaných aplikací. HP bude rovněž pokračovat v hostingu a správě podnikových SAP oblastí a databází Sony Ericssonu. Uvedené služby budou poskytovány kombinovaně – některé přímo v lokálních pobočkách společnosti Sony Ericsson, jiné vzdáleně z globální řídících HP center.

„Zákazníci očekávají od oboru mobilních komunikací neustálý vývoj nových inovativních produktů, řešení a služeb,“ řekl Bill Thomas, senior vicepresident a výkonný ředitel HP Enterprise Services pro region EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika. „Naše dlouhodobá úspěšná spolupráce se společností Sony Ericsson a hluboké znalosti telekomunikačního oboru jsou nejlepší zárukou pro naplnění těchto očekávání. Technologické zázemí HP pomůže Sony Ericssonu urychlit dobu uvedení nových produktů či služeb na trh a přispěje k dalšímu globálnímu růstu společnosti.”
Nová smlouva dále navazuje na vzájemnou dlouhodobou úspěšnou spolupráci. Součástí smlouvy je také dohoda o poskytování hardwaru, softwaru a outsourcingových služeb.

Tiskové zprávy

Diskuse