T-Systems podporuje Windows 7

27. 10. 2009 17:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Nastartováno na Windows 7: T-Systems nabízí podporu spojenou s novým operačním systémem firmy Microsoft.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Souběžně se zahájením prodeje systému Windows 7 od firmy Microsoft mohou zákazníci T-Systems,pokud vlastní příslušné licence, požádat o přeinstalování svých stolních osobních počítačů na tento nový operační systém. T-Systems Czech Republic nabízí kromě implementace i postupy pro volbu správné licenční politiky pro Windows 7 a dodávku potřebných licencí.
Výzkumy společnosti IDC předpovídají, že na nový systém přejde přibližně 59 procent všech velkých IT firem a to především v průběhu příštího roku. Společnost T-Systems provozuje po celém světě asi 1,5 miliónu stolních počítačů.
Systém Windows 7 by však neměl být instalován na stávající konfigurace bez předchozí kontroly. Společnost T-Systems proto vyvinula v Německu testovací prostředí, kterým lze přezkoušet kompatibilitu systému Windows 7 se stávajícím softwarem a hardwarem. Odborníci T-Systems, certifikovaní společností Microsoft, mohou na základě výsledku testu odhadnout rizika a náklady a poskytnout doporučení pro změnu.

„Podniky by měly Windows 7 považovat nejen za nový operační systém, ale také za příležitost otestovat stávající software“, prohlásil Olaf Heyden z
T-Systems. „Pro mnoho podniků by mělo smysl provést během přechodu na Windows 7 „úklid“ a standardizaci a snížit tak náklady a zlepšit bezpečnost a dostupnost svých počítačů.“
Systém Windows 7 má menší nároky na použitý hardware než předchozí systémy. Lze jej tudíž používat i ve starších počítačích. Nový systém Windows má nadále bezpečnostní pojistku „BitLocker“, jež chrání data proti nežádoucím zásahům pokud jde o čtení a psaní. S použitím přímého přístupu (DirectAccess) se zaměstnanci do své firemní sítě přihlašují přes nejnovější internetový protokol (IPv6). Správci řídí pomocí zámku „AppLocker“ programy, které smějí být startovány na pracovních počítačích a vylučují tak nežádoucí užití.

Systém Windows 7 bude v budoucnu v T-Systems součástí integrovaného řešení pro počítače na pracovištích. V rámci služeb Managed Workplace Services získají podniky všestranný servis včetně operačního systému, balíčku Office, Internet Exploreru, virového skeneru i různých pomocných programů jako Adobe Reader, Flash Player či Java Runtime. Počítače budou automaticky aktualizovány a dostane se jim centrální péče.

Tiskové zprávy

Diskuse