BELKIN - Dobrovolné stahování výrobků TuneBase

30. 10. 2009 15:02    Rubrika: Tiskové zprávy

a TuneBase FM s technologií ClearScan

• Společnost Belkin rozhodla, že zmíněné výrobky představují potenciální riziko vzniku požáru
• Celosvětové stažení z trhu s okamžitou platností

Společnost Belkin International, Inc. zahájila dne 23. října dobrovolné globální stahování produktů TuneBase Direct s Hands-Free, TuneBase FM s Hands-Free a TuneBase FM s technologií ClearScan (modelová čísla jsou uvedena níže).

Společnost Belkin zjistila, že jedna ze součástí FM vysílače TuneBase, jmenovitě těsnění, může při zapojení do adaptéru zapalovače ve vozidle způsobovat elektrický zkrat. Těsnění je okrouhlá černá jednotka na špičce adaptéru zapalovače vysílače TuneBase. “Po pečlivém zkoumání jsme zjistili, že za určitých podmínek (teplo, vlhko, dlouhodobé zapojení - např. pokud je výrobek ponechán zapojený přes noc) mají některé části vysílačů obsahující těsnění tendence k úniku kouře nebo představují riziko vzniku požáru.”

“Ačkoli jsme si jisti, že tento problém se týká pouze omezeného množství jednotek, které těsnění obsahují, bezpečí zákazníků je pro společnost Belkin na prvním místě a všechny výrobky TuneBase zakoupené od 1. dubna 2009 včetně v současné době z trhu stahuje.”

V souvislosti s používáním uvedených zařízení TuneBase nebyla zaznamenána žádná hlášení o zranění.

Společnost Belkin se svými maloobchodními partnery úzce spolupracuje na globálním stažení všech příslušných výrobků z prodeje.

JAK POSTUPOVAT, JSTE-LI MAJITELEM PRODUKTU TUNEBASE ZAKOUPENÉHO OD 1. DUBNA 2009?
• Přestaňte ihned výrobek používat
• Kontaktujte společnost Belkin, abyste se mohli zapojit do programu výměny výrobků TuneBase, díky němuž budou zákazníci, kteří vyhoví daným kritériím, moci své zařízení TuneBase bezplatně vyměnit.
• Další informace najdete zde: www.belkin.com/tunebaserecall
• Zákazníci bez přístupu k internetu mohou využít telefonní číslo 377 330 026

JAK POSTUPOVAT, JSTE-LI MAJITELEM PRODUKTU TUNEBASE ZAKOUPENÉHO PŘED 1. DUBNEM 2009?
• Není třeba podnikat žádné kroky. Na váš výrobek se program výměny nevztahuje.

Modelová čísla příslušných produktů TuneBase:
• F8Z441
• F8Z442
• F8Z176
• F8Z441ea
• F8Z442ea
• F8Z176eaBLK

**Modelové číslo na balení výrobku se může mírně lišit. Správné číslo modelu naleznete přímo na konkrétním výrobku.

Další informace o společnosti Belkin International, Inc. najdete na stránce http://www.belkin.com/pressroom/about/?sid=36