World Gamemaster Tournament 2009

30. 10. 2009 10:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Největší herní akce od 5. listopadu v Brně - World GameMaster Tournament

World Gamemaster Tournament 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Největší tuzemská akce pro hráče ze série World GameMaster Tournament se od 5. do 8. listopadu uskuteční v rámci letošního ročníku veletrhu Digitex na brněnském výstavišti v pavilonu C. Ve velkém finále se utkají jen ti nejlepší celkem ve čtyřech hrách – Counter-Strike, Call of Duty 4, FIFA10 a Trackmania Nations Forever. Finalisté se díky podpoře firem ASUS a Intel utkají o věcné ceny v hodnotě tři sta tisíc korun. O atmosféru se postará velkoplošná projekce exhibičních a finálových zápasů na hlavním pódiu před zraky stovek návštěvníků a fanoušků počítačových her. Na hráče bude čekat celkem 60 PC značky Lynx s procesory Intel Core i5.

Jako první byla vybrána akční hra Counter-Strike 1.6, nejoblíbenější střílečka, která již několik let patří do programu každého prestižního turnaje, a i přes své stáří si stále udržuje obrovskou komunitu hráčů. Na brněnském výstavišti se bude hrát v týmech pěti hráčů proti pěti.
Jako druhou zařadil pořadatel hru Call of Duty 4, moderní akci z legendární série Call of Duty. Právě čtvrtý díl, který probíhá v moderní válce, se nesmazatelně zapsal do komunity hráčů. Hrát se bude opět týmově systémem pět proti pěti.
Pro hráče-sólisty je určen fotbalový simulátor FIFA10, fotbalová gamesa s dlouholetou tradicí, hrát se bude horká novinka FIFA10, která vyšla teprve 2. října.
A konečně chuťovka pro každého – na programu turnaje bude také simulátor autíček Trackmania Nations Forever – známá freewarová hra, která je zdarma ke stažení na internetu. Hra má díky snadnému ovládání skutečně obří komunitu online hráčů v Česku i na Slovensku.

Systém turnaje
Do velkého finále se z online kvalifikace probojovalo pouze osm nejlepší klanů a osm nejlepších hráčů v singlových hrách. Finalisté si to pak rozdají na pódiu před zraky stovek diváků o lákavé ceny za 300 tisíc korun.
V neděli 8. listopadu se celý herní areál uvolní pro zájemce z řad veřejnosti. Pořadatel turnaje, firma Grunex.com, nabídne návštěvníkům a fanouškům jednoduchou závodní hru Trackmania Nations Forever, což jistě uvítají především rodiče s dětmi.

WGT UnLimited Experience Zone
ASUS jako sponzor turnaje zároveň na Digitexu představí ve speciální ASUS - WGT UnLimited Experience Zone „neomezené“ schopnosti svých nových notebooků ASUS UL UnLimited Series. V této zóně si mohou návštěvníci postupně projít 10 „stanovišť“, které jsou spojeny vždy s některou z konkrétních předností nových notebooků ASUS UL a užít si „12 hodin neomezených možností“ těchto multimediálních notebooků. Mezi hlavní přednosti této řady se řadí mimořádně tenký a lehký design. Model ASUS UL30 váží pouhých 1,7 kg a to, že skutečně nejde o žádného „tlouštíka“ dokazuje i výška 2,4 cm. Velmi štíhlé linie designově vhodně doplňuje odolné víko z broušeného hliníku v černém nebo stříbrném provedení. Notebooky ASUS UL se dále vyznačují velmi dlouhou výdrží baterie, která činí až 12 hodin na jedno nabití. Nemůžeme opominout ani výkon UnLimited Series, která posouvá hranice možností v této oblasti opět o něco dále. Modely z řady ASUS UL představují výkonná mobilní zařízení, u nichž uživatelé ocení skvělé možnosti multitaskingu. V noteboocích ASUS UL UnLimited Series tepe srdce v podobě dvoujádrového CULV procesoru Intel Core 2 Duo SU7300, a ASUS ještě vyztužil výkon těchto procesorů zcela novou technologií ASUS Turbo33, která dokáže u řady ASUS UL zvýšit výkon až o 33%.
V ASUS-WGT UnLimited Experience Zone bude pro návštěvníky připravena i speciální relax zóna, kde si budou moci novou ASUS UL UnLimited Series užít opravdu zblízka. Nachystané jsou pro návštěvníky v rámci WGT také různé oddechové aktivity. Kdo by odolal zahrát si například proti nejlepšímu česko-slovenskému dívčímu týmu nebo se nechat vyfotit s krásnými "zajíčky" u stánku Playboye? Diváci se dále mohou zúčastnit Mistrovství ČR v tancování na tanečních podložkách, zazávodit si na simulátorech a mnoho dalšího.

Tiskové zprávy

Diskuse