EA Studio BioWare - nové rekordy

25. 11. 2009 19:07    Rubrika: Tiskové zprávy

POD NÁPOREM NOVÝCH FANOUŠKŮ DRAGON AGE: PRAMENY A MASS EFFECT 2 PRASKÁ KOMUNITA BIOWARE VE ŠVECH

Studio BioWare dnes oznámilo dosažení nových rekordů v návštěvnosti serveru DragonAge.com a v počtu nově registrovaných uživatelů sociální sítě Social.Bioware.com. Po vydání hry Dragon Age™: Prameny se komunita BioWare rozrostla na 5 miliónů registrovaných členů, k čemuž nepochybně významně přispěla mezi hráči rychle se šířící skvělá pověst této RPG s průměrným hodnocením přes 90 procent. K 13. říjnu 2009 se DragonAge.com stal webovým serverem s největší návštěvností v rámci sítě EA za celý rok 2009 a překonal i návštěvnost kmenového serveru EA.com.
„Skvěle si vedla i fanouškovská stránka Dragon Age pro české a slovenské uživatele na serveru Facebook, která měla v polovině listopadu již přes 5.500 příznivců,“ komentuje současný rozruch kolem BioWare Jaroslav Faltus, komunitní manažer společnosti Electronic Arts.
Současně s oznámením o vydání Sběratelské edice ze 4. listopadu tohoto roku zaznamenala 33% nárůst návštěvnosti také oficiální stránka hry Mass Effect™ 2 a podobný efekt mělo i zveřejnění videa Nepřátelé v Mass Effect 2 od den později. Dnes společnost BioWare znovu spouští server MassEffect.com s kompletně novým designem a rozšířenými prvky propojení se sociální sítí BioWare na adrese Social.BioWare.com, která od zahájení svého provozu 13. října 2009 registruje již přes 500 tisíc uživatelských účtů.