Dell - obaly z bambusu

3. 12. 2009 19:30    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL JAKO PRVNÍ V POČÍTAČOVÉM PRŮMYSLU BALÍ DO BAMBUSU

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Dell používá bambus jakožto rychle obnovitelný a jednoduše zpracovatelný materiál pro balení netbooků“

Společnost Dell nově přepravuje své netbooky Dell Inspiron Mini 10 a 10v v balení vyrobeného z bambusu, který je jednoduše a rychle obnovitelnou alternativou papírového kartonu či pěnového materiálu. Bambusový materiál se v balení používá jako „polštář“ či výplň k ochraně netbooků Inspiron Mini při přepravě. V roce 2010 společnost Dell očekává výrazné zvýšení využití bambusu i u dalších produktů. Tato inovace je posledním vyjádřením k příslibu společnosti Dell ke zmírnění dopadu své činnosti na životní prostředí.

Proč bambus?

• Rychlerostoucí. Bambus dokáže vyrůst o 9 cm za jediný den, čímž se řadí mezi nejrychleji rostoucí dřeviny na světě.
• Pevnost. Pozoruhodnou vlastností bambusu je jeho pevnost v tahu, jež je srovnatelná s ocelí. Tím se stává vhodným materiálem pro ochranu produktů při přepravě.
• Prospívá životnímu prostředí. Bambusové plantáže zabraňují svým hlubokým kořenovým systémem erozi půdy a pomáhají ji zkvalitňovat. Bambus navíc nevyžaduje novou setbu, je-li sklizen správným postupem.

Strategie „3C“ chytřejšího balení

V prosinci 2008 společnost Dell představila svůj plán pro inovaci přepravního balení v počítačovém průmyslu. Do roku 2012 Dell plánuje zredukovat objem balících materiálů o 10 % a zvýšit množství použitých recyklovatelných materiálů o 75 %. K dosažení těchto cílů společnost Dell implementuje následující strategii „3C“:

• Krabice (Cube). Jak velká je? Může být menší?
• Obsah (Content). Z čeho je balení vyrobeno? Může být vyrobeno z něčeho jiného?
• Obnovitelnost (Curb). Lze ho jednoduše recyklovat?

„Využití bambusu coby materiálu pro balení elektroniky je zcela nové, jeho konkurenceschopnost mezi balícími materiály totiž nelze ignorovat,“ říká Oliver Campbell, Senior Manager Dellu. „Prozatím jsme ho představili pouze ve spojení s mobilními produkty jakožto silné, udržitelné a cenově dostupné řešení pro jejich balení. Aktivně pracujeme na jeho začlenění, stejně jako mnoha dalších inovativních materiálů, pro balení napříč celým naším produktovým portfoliem.“

Tiskové zprávy

Diskuse