Samsung již prodal 50 milionů dotykových telefonů

3. 12. 2009 07:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung již prodal 50 milionů dotykových telefonů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce mobilních telefonů, oznámila, že celkový počet prodaných dotykových telefonů Samsung dosáhl 50 milionů. V roce 2009 přitom společnost prodala 40 milionů těchto telefonů, v porovnání s rokem 2008, kdy si dotykový telefon Samsung koupilo „pouhých“ 10 milionů uživatelů, se jedná o obrovský nárůst. Samsung touto statistikou jasně potvrzuje, že dotykové telefony již dnes představují velmi významného hráče na poli mobilních telefonů.

Dotykové mobilní telefony Samsung slaví úspěch především díky jednoduchosti ovládání, výkonným multimediálním funkcím a nadčasovému designu. Celosvětové rozšíření dotykových telefonů patří k hlavním cílům společnosti Samsung, která se právě inovaci dotykových technologií dlouhodobě věnuje.

V produktovém portfoliu dotykových telefonů Samsung nalezneme jak jednodušší modely, tak špičkové přístroje s rozmanitými funkcemi. V květnu letošního roku byl představen mobilní telefon Samsung S5230 Star, celkový počet prodaných kusů se vyšplhal během šesti měsíců na 10 milionů. Dalším oblíbencem z řady dotykových mobilů je model Samsung F480, který oslovil 9 milionů zákazníků. Velkou pozornost také vzbudil nejmladší člen portfolia dotykových telefonů Samsung S3650 CORBY. Ten se stal společníkem mladé generace například díky originálnímu designu a snadnému připojení k sociálním sítím, jako jsou Facebook, Twitter a Youtube. Od uvedení na trh ( září 2009) se ho prodaly 3 miliony.

Při členění tržeb podle regionů prodala společnost Samsung největší část dotykových telefonů v Evropě, tj. 19 milionů kusů, dále pak ve Spojených státech, Číně a Jižní Koreji.

Tiskové zprávy

Diskuse