IGNUM - první český mirror server SourceForge

7. 12. 2009 19:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IGNUM zprovoznila první český mirror server SourceForge

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost IGNUM, přední český registrátor domén a poskytovatel profesionálních hostingových služeb, významně podpořila komunitu open source zprovozněním prvního českého mirror serveru SourceForge.net. Tento mirror zjednodušuje a zrychluje přístup středoevropské komunity vývojářů k více než 230 000 open source softwarovým projektům, nástrojům a aplikacím umístěným na stránkách SourceForge.net.

Stránky SourceForge.net nabízejí všem nadšencům a vývojářům zdarma přístup k nástrojům, aplikacím a softwaru, které potřebují pro své projekty, a které jsou sdíleny prostřednictvím mezinárodní sítě mirrorů (zrcadlených serverů). „Společnost IGNUM zprovoznila první český mirror, který výrazně zrychlí přístup vývojářů ve střední Evropě k open source projektům,“ informuje Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM.

„Z technického hlediska máme k dispozici diskové pole o velikosti 9,5 TB, které bylo během posledních tří měsíců naplněno z téměř 80 %, a jehož plnění stále probíhá. Během prvního týdne zkušebního provozu bylo na našem serveru přeneseno celkem 22 TB dat,“ specifikuje Marek Erneker. Diskové pole je připojeno do páteřního routeru Cisco 7600, ve špičce se datový tok zatím pohybuje pod hranicí 250 Mb za sekundu.

Tiskové zprávy

Diskuse