McAfee Full Spectrum Network Defense - nové řešení

9. 12. 2009 16:16    Rubrika: Tiskové zprávy

S INTEGROVANOU OCHRANOU PŘED HROZBAMI TYPU ZERO DAY

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Komplexní řešení pro ochranu sítě poskytuje mj. behaviorální analýzu a celosvětové sledování hrozeb

Společnost McAfee, Inc. (NYSE: MFE) uvádí řešení Full Spectrum Network Defense, komplexní systém pro zabezpečení podnikových sítí. Jedná se o významné vylepšení platformy McAfee® Network Security Platform, která nyní nabízí i detekci malwaru typu zero day (pokusy o zneužití dosud neopravených softwarových chyb), sledování hrozeb na základě analýzy chování sítě a zabezpečení na úrovni aplikací. Řešení obsahuje následující součásti: Network IPS, User Behavior Analysis, Network Threat Behavior Analysis, Network Access Control a McAfee Firewall Enterprise.
Full Spectrum Network Defense je řešením, které integruje systém prevence průniku do sítě (network intrusion prevention system, network IPS) s nástroji pro behaviorální analýzu (analýzu na základě chování). Řešení tak z jednoho místa umožňuje sledovat chování celé sítě, nabízí technologii pro ochranu před hrozbami fungující v reálném čase a nástroje pro řízení firemních rizik (ERM, Enterprise Risk Management).

Zdokonalení síťové bezpečnosti
Řešení Full Spectrum Network Defense sleduje síťový provoz, uživatele, obsah i aplikace a přitom chrání před veškerými hrozbami, které se mohou objevit v podnikové síti. Základem řešení je technologie McAfee® NetPrism, patentovaná technologie společnosti McAfee zajišťující bezpečnost sítě pomocí analýzy protokolů. Řešení nabízí vylepšenou integraci mezi zabezpečením sítě, zabezpečením koncových bodů a celosvětovým sledováním hrozeb.

Nové funkce zahrnuté v řešení Full Spectrum Network Defense přinášejí zákazníkům následující výhody:

Ochrana před malwarem v reálném čase – Společnost McAfee je prvním a jediným dodavatelem nabízejícím ochranu před hrozbami typu zero day. Tato ochrana je založena na technologii McAfee® Artemis, která je těsně integrována se systémem IPS. Systém IPS podporují senzory, které detekují hrozby po celém světě, a vlastní analýza hrozeb společnosti McAfee. Systém je proto schopen poskytnout „v předstihu“ i ochranu proti malwaru typu zero day spolu se špičkovou ochranou sítí na základě analýzy zranitelností.

Ochrana před ohrožením sítě na základě behaviorální analýzy – Společnost McAfee oznámila novou sadu zařízení pro analýzu hrozeb, která poskytuje komplexní způsob, jak sledovat celou síť z hlediska výskytu hrozeb ve spojení s chováním sítě. Společnost McAfee je nadto jediným dodavatelem, který poskytuje možnost exportovat datový tok na 7. síťové (aplikační) vrstvě. Ve spojení s tokem dat v síti to bezpečnostním analytikům umožňuje mít přehled nad všemi úrovněmi sítě, nad uživateli, daty i aplikacemi.

Integrace s nástrojem McAfee Risk Advisor – Unikátní nástroj společnosti McAfee pro podporu rozhodování umožňuje administrátorům bezpečnosti IT ihned zjistit, jaké systémy jsou zranitelné právě probíhajícím útokem. Analýza zranitelnosti stavu koncových bodů a možnost okamžitě nasadit protiopatření umožňuje správcům systému IPS rychle nasadit signatury hrozeb, které zajistí ochranu zařízení ještě před instalací oprav zranitelného softwaru.
Správa zabezpečení sítě – Jediná konzole orientovaná na celou síť umožňuje spravovat veškeré části řešení, včetně analýzy hrozeb v reálném čase a integrace se zpravodajstvím o sledování hrozeb po celém světě. Systém IPS společnosti McAfee a řešení pro behaviorální analýzu jsou jedinými produkty, které nabízejí nativní integraci s konzolí pro správu zabezpečení platformy McAfee® ePolicy Orchestrator™.

Dostupnost
Zařízení McAfee Network Security Platform M-series jsou již aktuálně k dispozici. Software ve verzi 6.1 bude vydán ještě v průběhu prosince. Cena za zařízení Network Security Platform M-series se pohybuje od 10 995 dolarů. Zařízení Network Security Platform
T-series budou dostupná od 1. čtvrtletí 2010 v ceně od 26 995 dolarů. Konkrétní výsledné ceny závisejí na požadavcích zákazníka, zvoleném modelu a volitelných doplňkových modulech. Produkty jsou dostupné u partnerů společnosti McAfee.

Tiskové zprávy

Diskuse