UMAX Xtreamer e-Trayz - ultrakompaktní NAS server

9. 12. 2009 16:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Jako 4TB USB Flash disk na cestách

UMAX Xtreamer e-Trayz - ultrakompaktní NAS server

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Představte si, že máte k notebooku připojen USB Flash disk o velikosti 4TB, který je k dispozici kdykoliv a kdekoliv na cestách Vám i Vašim přátelům na druhém konci zeměkoule. Potřebujete mít doma uskladněny multimediální soubory s možností přehrávat je na kvalitní televizi pomocí multimediálního přehrávače přes domácí počítačovou síť? Tak přesně k těmto účelům (a řadě dalším) byl navržen unikátní ultrakompaktní NAS server Xtreamer e-Trayz, který chytnete do dlaně a do kterého vložíte až dva 2TB disky. Hliníkové tělo je jen o málo větší než dva 3,5“ disky. Na zadní straně jsou kromě větráčku a Gigabitového LAN konektoru také dva USB porty s tlačítkem rychlého kopírování a hlavní vypínač spolu se vstupem pro napájení. E-Trayz je navržen pro nepřetržitý chod 24 hodin, 7 dní v týdnu, při nečinnosti jsou pevné disky vypnuty a snížena spotřeba energie.
Nejdůležitějším benefitem je unikátní software (firmware), poskytující řadu speciálních funkcí a rozhraní, díky kterému lze s e-Trayz serverem snadno komunikovat a jeho používání zvládne i méně zkušený uživatel. Ke snadnému připojení serveru kdekoliv na cestách slouží e-Trayz konektor (ke stažení na home page zařízení i pro neregistrovaného uživatele), který se nainstaluje na lokální počítač. Po jeho spuštění a zadání hesla se na počítači objeví dva nové lokální disky. Jeden privátní a jeden veřejný (pro sdílení mezi více uživateli). Upload i download souborů mezi uživatelem a serverem je tak velice jednoduchý. Navíc se lze přes konektor připojit na home page serveru a dále jej spravovat. Pro snadný přístup na internetu má e-Trayz zabudovánu DDNS registraci zdarma ve formě xxxxx.myetrayz.net. Pak stačí si pouze zvolit libovolné jméno bez nutnosti znát veřejnou IP adresu zařízení. Nový uživatel se může automaticky registrovat přímo na hlavní stránce serveru. Zajímavou funkcí je RapidBox, který umožní i neregistrovanému uživateli uploadovat až 2GB soubor přímo na server.
E-Trayz obsahuje řadu dalších funkcí jako je FTP, NFS, Samba protokoly, využitelné například pro streamování videa v domácí síti. Nechybí webový server na bázi PHP pro vytváření vlastních webových aplikací (forum, blogy apod.). Majitele iPodů potěší iTunes server. Administrátor serveru může také využít e-Torrent a e-Download funkce pro stahování souborů bez použití PC. Obsah složek lze synchronizovat s jiným e-Trayz serverem pomocí funkce SyncFolder. Uživatelé serveru ocení vychytávku v podobě generování přímého linku na jednotlivé soubory včetně poslání mailu s tímto linkem jinému uživateli.

Cena Xtreamer e-Trayz bez disků je stanovena na velmi atraktivních 2.990 Kč s DPH. Verze se dvěma instalovanými 1TB disky je 7.490 s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse