Změny ve vedení společnosti Telefónica Europe

10. 12. 2009 09:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Změny ve vedení společnosti Telefónica Europe

Změny ve vedení společnosti Telefónica Europe

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Luis Antonio Malvido nahradí Salvadora Angladu ve funkci předsedy představenstva a generálního ředitele v České republice

Společnost Telefónica Europe dnes oznámila, že k 1. únoru 2010 obsadí Salvador Anglada, dosavadní předseda představenstva a generální ředitel společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s., pozici ředitele pro obchodní aliance v mateřské společnosti Telefónica S. A. V jeho funkci v České republice ho nahradí Luis Antonio Malvido, současný generální ředitel společnosti TeleSP, která je brazilským operátorem pevných linek společnosti Telefónica. Stejně jako jeho předchůdce bude Luis Malvido odpovědný i za obchodní aktivity společnosti na Slovensku.

Luis Malvido (45) je manažerem s bohatými zkušenostmi v oblasti telekomunikací, zákaznických služeb, prodeje, obchodního rozvoje a strategického plánování. Do Prahy přesídlí po jedenácti letech působení v čele poboček společnosti Telefónica provozujících pevné a mobilní linky v Brazílii, Venezuele a Argentině.

Matthew Key, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Telefónica Europe ke jmenování Luise Malvida řekl: " Velice mě těší, že se nám opět podařilo najít nástupce v rámci skupiny Telefónica a využít tak velkého potenciálu talentů v naší společnosti. Luis Malvido přichází do vedení naší evropské divize vybaven rozsáhlými zkušenostmi s rozvojem a růstem podnikatelských aktivit v oblasti mobilních i pevných linek. Znalosti a zkušenosti, kterými Luis disponuje, vytvářejí ideální předpoklady pro další posílení naší pozice na českém trhu."

Salvador Anglada nyní převezme odpovědnost za nová obchodní partnerství společnosti Telefónica s telekomunikačními společnostmi střední velikosti po celém světě i za strategická partnerství s China Telecom a Telecom Italia. Své nové funkce se ujme v únoru 2010 a bude podřízen Jaime Smith Basterrovi.

" Salvador odchází v době, kdy zaujímáme silnou pozici na českém trhu a kdy očekáváme další pozitivní vývoj. Dosáhl mnoha významných úspěchů - stabilizoval firmu po integraci mobilních a pevných linek O2 v České republice a posílil vedoucí pozici společnosti ve střední Evropě. Rovněž hrál jednu z klíčových rolí při úspěšném vstupu společnosti Telefónica na slovenský trh, kdy se společnosti podařilo získat více než desetiprocentní podíl za méně než tři roky. V jeho novém působišti mu přeji mnoho úspěchů." řekl Mathew Key.

Tiskové zprávy

Diskuse