Zaměstnanci HP ČR podpořili Klokánek Hostivice

15. 12. 2009 15:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Finanční a materiální sbírka zaměstnanců české pobočky společnosti Hewlett-Packard Fondu přispěla k vánoční atmosféře v Hostivickém Klokánku

Zaměstnanci HP ČR podpořili Klokánek Hostivice

HP Česká republika ani v letošním roce, který se nesl především ve znamení finančních úspor, paušálního snižování mezd a restrukturalizace celé společnosti Hewlett-Packard, nevynechali již tradiční předvánoční filantropickou akci na podporu dětí. V letošním roce probíhala vánoční sbírka ve dvou rovinách – zaměstnanci HP mohli přispět finanční hotovostí, obohatit sbírku o konkrétní vánoční dárek, anebo samozřejmě podpořit obě aktivity současně.
Vánoční sbírka pro nadaci Klokánek v Praze – Hostivicích v letošním roce vynesla částku převyšující 200 tisíc korun a desítky vánočních dárků, které pod společným vánočním stromkem najdou děti, jimž zatím není přáno trávit Vánoce s vlastní rodinou. I když dárky ani finanční podpora nedokážou plně nahradit vánoční atmosféru v rodinném kruhu, vytoužené hračky dají dětem možnost alespoň na chvíli zapomenout na nelehkou životní situaci.
„K filantropické činnosti nelze nikoho nutit, každý člověk ji musí mít v sobě a je pouze na něm, zda a jak se ji rozhodně podporovat,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Jsem nesmírně hrdý na to, že i přes současné nelehké období na trhu, hospodářskou krizi a globální snižování platů dokázali moji kolegové přispět nemalou částkou na sbírku pro podporu dětského Klokánku v Hostivicích. I to dokazuje, že rodinné pracovní prostředí v HP funguje nejen z pracovního, ale i z lidského hlediska.“
Šek na částku 203 449 Kč spolu s věcnými vánočními dárky slavnostně předal vedení hostivické pobočky nadace Klokánek během včerejšího odpoledne Karel Kotrba, ředitel divize Enterprise Services a zástupci Social clubu z HP Česká republika.
„Je úžasné, jaké podpory se nám dostává od společnosti Hewlett-Packard. Jejich dary jsou o to cennější, že se na nich podílejí všichni zaměstnanci a jen z jejich dobré vůle,“ řekla Leona Koutenská, ředitelka Klokánku Hostivice, zařízení Fondu ohrožených dětí. „Díky nim najdou všechny děti v našem ústavu pod vánočním stromečkem minimálně jeden dárek navíc a věnované peníze nám výrazně pomohou při rekonstrukcích a nákupu dalšího vybavení pro děti z našeho Klokánku.“
HP si již v minulosti vysloužilo mj. také certifikát Společnost přátelská rodině, který se uděluje organizacím, jež nad rámec svých povinností přispívají ke zlepšování podmínek života rodin především s malými dětmi.