NETGEAR představuje přepínače Unmanaged Plus

15. 12. 2009 14:58    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR představuje novou kategorii konfigurovatelných přepínačů pro malé firmy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přepínače Unmanaged Plus jsou prvním řešením svého druhu pro malé firmy, které zahrnuje QoS, VLAN i test kabelů pro ještě lepší provoz sítí

Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých a inovativních značkových síťových řešení, představila zcela novou kategorii přepínačů navržených specificky pro malé firmy s rostoucími síťovými potřebami. Nová skupina přepínačů ProSafe Unmanaged Plus přináší i uživatelům s menší technickou orientací zcela srozumitelnou formou řadu nových funkcí pro monitoring a konfiguraci sítí. Pomůže jim tak vybudovat malou firemní síť, v níž bude možné využívat stejné funkce, jako v případě sítí ve velkých podnicích.

Nová skupina přepínačů obsahuje tři modely. Dva jsou určeny pro nasazení v tradičních 100Mb/s sítích – 16-portový desktopový přepínač FS116E a 24-portový přepínač JFS524E pro montáž do stojanu, třetí model GS105E v desktopovém provedení pak pracuje s pěticí gigabitových portů. Za minimální příplatek oproti běžným neřiditelným přepínačům nabízí přepínač Unmanaged Plus monitoring sítě, testování kabelů, priorizování provozu a segmentaci sítě pro rychlejší odstraňování případných problémů, lepší zabezpečení i přiřazování zdrojů, díky čemuž je tak ve své kategorii zdaleka nejvýkonnějším přepínačem pro malé firmy. Navíc všechny tři novinky obsahují rovněž funkci Green Ethernet – výrazně snižují množství energie potřebné pro jejich provoz, čímž šetří peníze uživatelů i životní prostředí.

„Malé firmy vyžadují zejména jednoduché používání a vysokou spolehlivost svých sítí, aby mohly bez problémů pracovat s dalšími síťovými prvky a aplikacemi, jako např. VoIP, emailovými klienty, sdílenými kalendáři či firemním intranetem,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Naše nové přepínače tento trend stoprocentně podporují i naplňují. Přepínače Unmanaged Plus jakožto jednoduchý upgrade za tradiční neřízené přepínače nabízejí zákazníkům ze sektoru malých firem cenné síťové funkce jako např. zvýšené zabezpečení, rychlejší a snazší odstraňování problémů, priorizování provozu, segmentaci či monitoring sítě a to za velmi přijatelnou cenu.“

Podnikové funkce i pro malé firmy
Přepínače řady Unmanaged Plus umožňují využívat podnikové funkce pomocí konfiguračních nástrojů se snadným používáním. Díky grafickým nástrojům lze nyní spravovat i provoz sítě, což bylo v této kategorii přepínačů doposud nevídané. Funkce pro zajištění kvality služeb (Quality of Service) dává uživatelům možnost přiřazovat priority provozu na základě fyzicky propojených portů nebo priorizovat provoz podle typu dat, tedy např. streaming multimédií, či přenos videa a hlasu při VoIP. Díky podpoře VLAN pro síťovou segmentaci a zabezpečení mohou uživatelé zřizovat síťové skupiny, aby zvýšili celkové zabezpečení a efektivnější využívání síťových zdrojů. Trojice přepínačů řady Unmanaged Plus dále nabízí funkci pro testování kabelů, která dokáže vyřešit řadu problémů s konektivitou; samostatný nástroj pro diagnostiku sítě s funkcí testování kabelů stojí obvykle tisíce až desetitisíce korun, nové přepínače mají ovšem kabelovou diagnostiku zahrnutu už přímo v ceně.

Novinky byly navrženy tak, aby se daly především snadno používat. Jejich nasazení do ostrého provozu tedy probíhá naprosto intuitivně metodou plug-and-play, kdy nejsou třeba jakákoli nastavení, nebo je lze rychle nakonfigurovat pomocí jednoduché utility na PC. Přepínače neobsahují větrák, díky čemuž je jejich provoz velmi tichý a nic nebrání jejich umístění ani na otevřených pracovních plochách. Modely GS105E a FS116E se dodávají v kompaktním odolném kovovém pouzdře, vhodném i pro umístění na pracovním stole, zatímco JFS524E je předurčen typicky pro montáž do standardních 19" stojanů.

Ochrana životního prostředí
Podobně jako současná řada ekologických přepínačů společnosti NETGEAR, která obsahuje mimo jiné rovněž inteligentní přepínače GS716T a GS724T, mají nové přepínače řady Unmanaged Plus až o 70 procent nižší spotřebu energie, než jejich neřízené ekvivalenty. Modely FS116E a JFS524E jsou zároveň prvními 100Mb/s přepínači, které podporují dvě nové technologie pro snižování energetické spotřeby:

- Auto Power-down – tento mód snižuje spotřebu energie v čipech řídících jednotlivé ethernetové porty, kdykoli měděným vodičem neprochází signál. Kdykoli však dojde k detekci datového signálu, dokážou se okamžitě „vrátit“ do běžného – plného – provozu.
- Auto Cable Length Detection – díky této funkci mohou přepínače odebírat menší množství energie, nacházejí-li se připojená zařízení ve vzdálenost menší než deset metrů od přepínačů.

Podobně jako většina zařízení NETGEAR pro domácnosti a SMB firmy jsou i nové přepínače distribuovány v obalech vyrobených přinejmenším z 80% recyklovaného materiálu.

Cena a dostupnost
Přepínače NETGEAR ProSafe Unmanaged Plus (FS116E, JFS524E a GS105E) nabízejí malým firmám výkonný nástroj k maximální kontrole a funkcionalitě jejich sítí. Všechny tři přepínače řady Unmanaged Plus jsou na českém trhu již oficiálně v prodeji prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 1 690 Kč vč. DPH (GS105E), 2 190 Kč vč. DPH (FS116E) a 2 690 Kč vč. DPH (JFS524E). Všechny výrobky řady ProSafe nabízejí doživotní záruku společnosti NETGEAR.

Další informace o produktové řadě desktopových a policových přepínačů NETGEAR ProSafe Unmanaged Plus naleznete na těchto produktových webových stránkách:
- GS105E: www.netgear.cz/cs/produkty/pro-firemni-uzivatele/switches/gs105e.html,
- FS116E: www.netgear.cz/cs/produkty/pro-firemni-uzivatele/switches/fs116e.html,
- JFS524E: www.netgear.cz/cs/produkty/pro-firemni-uzivatele/switches/jfs524e.html.

Tiskové zprávy

Diskuse