Notebook Toshiba Satellite P500 - zábava velkých rozměrů

14. 12. 2009 19:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Vrcholný multimediální notebook společnosti Toshiba pro náročné uživatele

Notebook Toshiba Satellite P500 - zábava velkých rozměrů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Divize Toshiba – Počítačové systémy, která je obchodním oddělením společnosti Toshiba Europe GmbH, představila notebook Satellite P500, nejnovější přírůstek produktové řady Satellite. Se svou velkou 18,4" obrazovkou, integrovaným televizním přijímačem a aplikací Resolution+ k převodu filmů DVD do vysokého rozlišení je nový notebook Satellite P500 skutečnou vlajkovou lodí zábavy. Je určen pro multimediální nadšence, kteří chtějí mít „creme de la creme“, nebo prostě pro moderní zákazníky, kterým záleží na stylu a kteří ocení mimořádně velkou obrazovku a vysoký výkon k souběžnému zpracování náročných úloh. Notebook Satellite P500 bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dispozici během čtvrtého čtvrtletí 2009.

Budu vás bavit!
Základním principem u notebooku Satellite P500 je vysoké rozlišení (HD – High Definition): Obsah se zobrazuje na 18,4" obrazovce LCD TruBrite® s poměrem stran 16:9 a rozlišením 1 680 \xD7 945 (HD) nebo 1 920 \xD7 1 080 (Full HD). Notebook Satellite P500 je vybaven jednotkou Blu-Ray ReWritable1, která podporuje disky Blu-Ray ROM, BD-R a BD-RE a DVD SuperMulti DL +/RW nebo jednotkou DVD SuperMulti s podporou zasunutí do slotu1, a také algoritmem Resolution+ vytvořeným společností Toshiba a umožňujícím převádět v reálném čase videa a filmy DVD ze standardního rozlišení do úrovně blízké vysokému rozlišení s vylepšenými detaily hran a textur. Špičkové stereoreproduktory Harman Kardon® poskytují patřičně vzrušující zvukové zážitky. Rozhraní HDMI (High Definition Multimedia Interface) umožňuje přenášet data multimédií vysoké kvality mezi notebookem a druhým zařízením vybaveným rozhraním HDMI, například televizorem.

Život je snadný!
Díky technologii REGZA-Link, což je rozhraní HDMI CEC (High-Definition Multimedia Interface Consumer Electronics Control), je možné notebook Satellite P500 ovládat pomocí dálkového ovládání, které se běžně používá u zařízení spotřební elektroniky. Osm snadno stisknutelných tlačítek umožňuje přímý přístup k často používaným funkcím zvuku a videa a také k nástroji Toshiba Eco Utility, který usnadňuje snížení spotřeby energie. Notebook Satellite P500 je vybaven plnohodnotnou klávesnicí s integrovanou numerickou klávesnicí a zařízením Touch Pad s funkcí vícedotykového ovládání, které usnadňuje posouvání a další často používané operace. Program Toshiba ConfigFree™ usnadňuje konfiguraci bezdrátové sítě a online přístup prostřednictvím integrovaného rozhraní sítě WLAN (802.11 a/b/g/n-draft) s řadou antén nebo prostřednictvím rozhraní Bluetooth 2.1 s EDR.

Černý krasavec
Aby splnila různá očekávání zákazníků ohledně designu a ceny, umožňuje jim společnost Toshiba výběr ze dvou variant: Jedna má kryt LCD a masku LCD v ušlechtilé černé barvě, černý závěs a stříbřitý rámeček. Důmyslně přitažlivá prémiová verze nabízí obrazovku s minimálními okraji (Flush Screen) se skleněnou maskou, přičemž rámeček a závěs jsou vyrobeny z chrómu, což dále zlepšuje elegantní vzhled. Podsvícená klávesnice s plochými klávesami s matně černou povrchovou úpravou činí z notebooku Satellite P500 elegantní multimediální vlajkovou loď.

Náležitý výkon pro práci
Notebook Satellite P500 bude řízen nejnovějšími procesory Intel Core 2 Duo. Nabízí až 8 MB paměti DDR a podporuje až dva pevné disky s kapacitou do 1 TB. Aby poskytoval vynikající grafický výkon, je notebook Satellite P500 vybaven poslední generací grafických čipových sad NVIDIA.

K připojení periferních zařízení slouží tři porty USB 2.0 a kombinovaný port eSATA/USB s podporou funkce USB Sleep-and-Charge, která umožňuje nabíjet mobilní zařízení, i když je notebook vypnutý. Možnosti připojení notebooku Satellite P500 dále rozšiřují: slot pro kartu Express Card, port Bridge Media 5 v 1, rozhraní S/P-DIF k přenosu digitálních zvukových dat a rozhraní FireWire.

Splňuje podmínky udržitelného rozvoje a je šetrný k životnímu prostředí
Společnost Toshiba jakožto odpovědná součást globální podnikové sféry zajišťuje, aby všechny notebooky byly kompatibilní se směrnicí o životním prostředí (RoHS). Omezením použití olova, rtuti a dalších nebezpečných látek účinně snižuje dopad na životní prostředí. Spotřebu energie dále pomáhá snížit nástroj Toshiba Eco Utility se speciálním tlačítkem Toshiba Eco Utility. Nový notebook Toshiba Satellite P500 splňuje požadavky programu ENERGY STAR®.

Tiskové zprávy

Diskuse