Samsung Electronics jmenoval nové výkonné vedení

16. 12. 2009 16:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung Electronics jmenoval nové výkonné vedení a posiluje pravomoci obchodních divizí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Samsung Electronics Co. Ltd., přední světový výrobce spotřební elektroniky, jmenovala v rámci globální organizační restrukturalizace do funkce nového generálního ředitele Gee-Sung Choie. Samsung zároveň rozšířil vrcholové vedení jmenováním Jay Y. Leea do nově vytvořené funkce provozního ředitele a Ju-Hwa Yoona do funkce finančního ředitele. Cílem změny je zvýšit efektivitu provozu a posílit nezávislost obchodních divizí společnosti. Současně Samsung oznámil přechod na novou firemní strukturu, ve které budou mít jednotlivé obchodní divize pravomoci jako samostatné společnosti.

„Společnost Samsung v uplynulém roce díky odpovědnému vedení ze strany Yoon-Woo Leea dobře prošla globální finanční krizí a dokonce posílila,“ říká nově jmenovaný generální ředitel Gee-Sung Choi. „Věříme, že takto posíleni můžeme provést tyto důležité organizační změny, abychom se připravili na výzvy a možnosti, které před námi stojí,” dodal Choi.

V důsledku reorganizace se zavádí firemní struktura, v níž je každá obchodní jednotka řízena obdobně jako samostatná společnost a má vlastního předsedu představenstva a finančního ředitele. Nové změny na organizační i řídící úrovni přispějí k vytvoření účelově zaměřenější a citlivější obchodní struktury firmy. Nová struktura vytváří nejen větší provozní autonomii, ale i zjednodušuje rozhodovací hierarchii společnosti ze tří na dvě úrovně a podporuje lepší soustředění a rychlost implementace obchodních a investičních strategií. Výhodu pro zákazníky představuje větší nezávislost rozhodovacích procesů a rychlejší přístup na trh.

Konsolidovaný provozní zisk společnosti Samsung za prvních devět měsíců letošního roku dosáhl 7,22 bilionu korejských wonů (k 30. září 6,08 miliardy USD) při tržbách ve výši 97,05 bilionu wonů (k 30. září 81,69 miliard USD). Tento výsledek je srovnatelný s konsolidovaným provozním ziskem za celý rok 2008 ve výši 6,03 bilionů wonů (4,8 miliardy USD) při tržbách ve výši 121,29 bilionů wonů (96,5 miliardy USD).

Tiskové zprávy

Diskuse