Canon EOS 7D v titulní roli

17. 12. 2009 20:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon EOS 7D v titulní roli – před objektivem i za ním

Canon EOS 7D v titulní roli

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon představila nejnovější epizodu své reklamní kampaně „Zachyťte příběhy“ – televizní reklamní spot, jehož ústředním protagonistou je nový Canon EOS 7D. Videoklip zachycuje oceňovaného fotografa živé přírody a mořského biologa Ferguse Kennedyho při snímání úchvatných záběrů divokých koní pádících slanými lagunami v oblasti Camargue na jihozápadě Francie. Vytvořila ho agentura Dentsu London ve spolupráci s režisérem Martijnem van Beenenem.

S cílem předvést unikátní funkce fotoaparátu EOS 7D a zároveň ukázat jeho vhodnost pro fotografování přírody natočili tvůrci tento šedesátivteřinový spot zachycující Ferguse Kennedyho při práci s EOS 7D nikoli kamerou, ale právě tímto fotoaparátem. Díky schopnosti snímat rychlostí 8 sn./s detailní 14bitové záběry
v rozlišení 18 Mpix a funkci videozáznamu ve formátu Full HD (1080p)
s nastavitelnou rychlostí záznamu a plně ručním ovládáním se tento fotoaparát osvědčil jako perfektní nástroj pro zachycení Ferguse při fotografování.

Reklamní spot přibližuje jednu z mnoha situací, v nichž Fergus musel při své návštěvě oblasti Camargue ležící na západ od města Marseille prokázat svůj um. Camargue je oblastí delty řeky Rh\xF4ne a zároveň jednou z nejrozsáhlejších evropských deltových oblastí vůbec. Volně žijící koně křižující tamější slané laguny, tisícová hejna plameňáků, odlesky vodní hladiny, plachost objektů a rychlé, dynamické akce Fergusovi výrazně ztěžovaly práci. Krásné snímky se mu v těchto podmínkách podařilo zachytit díky jeho umění, trpělivosti a mimořádné pružnosti EOS 7D, fotoaparátu navrženého tak, aby dokázal splnit náročné požadavky fotografů.

Fergusovo dobrodružství v Camargue se bude v Evropě vysílat na televizním kanálu National Geographic a v devíti zemích na BBC World Service (Francie, Španělsko, Itálie, Německo, Švédsko, Dánsko, Finsko, Belgie, Nizozemí). Spot lze také shlédnout na kanálu Canon Europe YouTube: http://www.youtube.com/user/CanonEurope

Celou kampaň „Zachyťte příběhy“ si můžete prohlédnout na webových stránkách www.canon-europe.com/takestories.

Tiskové zprávy

Diskuse